sunnuntai 23. toukokuuta 2010

KANAVARTAAT JA SATAYKASTIKE



1pkt (400g?) broilerin rintafileitä/ohuita leikkeitä
1tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 sitruunaruohonvarsi hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1rkl keskivahvaa currytahnaa (mun makuuni saa olla 2-3rkl tahnaa)
1tl jauhettua juustokuminaa
1tl kurkumajauhetta
4rkl kookoskermaa
2rkl kalakastiketta
1tl sokeria
puisia varrastikkuja

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa kanasta pitkiä suikaleita, esim. saksilla spiraalimaisesti fileen ympäri. Marinoi kanasuikaleita marinadiseoksessa vähintään pari tuntia. Liota varrastikkuja vedessä puolisen tuntia, niin ne eivät pala grillissä/uunissa. Pujota kanasuikaleet S-kirjaimen mallisesti pitkin varrastikkua. Kypsennä grillissä tai uunissa (grillivastus ja 200-250 astetta, noin 10-15min).




Satay-kastike
2,5dl kookoskermaa
2rkl punaista currytahnaa
75g karkearakeista maapähkinävoita
1-2rkl kanafondia
3rkl fariinisokeria
2rkl tamarindimehua (1rkl tamarinditahnaa ja loraus kiehuvaa vettä)
1rkl kalakastiketta
(1tl suolaa)
kiehuvaa vettä

Kuumenna kookoskerma kattilassa, sekoita joukkoon currytahna, maapähkinävoi, kanafondia maun mukaan ja sokeri. Hauduta kastiketta n.5min ja hämmennä sen verran että saat siitä tasaista. Lisää joukkoon tamarindimehu, kalakastike (ja suola jos tarvii - mun mielestä ei tarvinnut). Lisää kiehuvaa vettä kastikkeeseen niin että saat sopivan paksun koostumuksen (n.2dl?).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...