keskiviikko 26. toukokuuta 2010

KEVYESTI RUSKISTETTU NAUDANLIHACARPACCIO (Jamie Oliverin ohjeella)


Tämä resepti kuuluu ehdottomasti mun lemppareihini :).

1 kukkurallinen rkl korianterinsiemeniä murskattuna
1 kourallinen tuoretta rosmariinia hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
ripaus oreganoa
1,5kg naudan sisäfileetä

700g pikkupunajuuria (itse en ole löytänyt pikkupunajuuria, joten olen käyttänyt tavallisia ja lohkonut pienemmiksi)
oliiviöljyä
10rkl balsamiviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
100g tuoretta raastettua piparjuurta tai valmista piparjuuritahnaa maun mukaan
2dl ranskankermaa
1 sitruunan mehu
3 kourallista vesikrassia (tai auringonkukan versoja tai luomurucolaa)
100g parmesaanilastuja

Valmista liha:
Murjo mausteet huhmareessa ja levitä leikkuulaudalle.


Pyörittele naudanlihafileetä mausteseoksessa niin että mausteita on tasaisesti joka puolella.
Ruskista filee nopeasti erittäin kuumalla pannulla, niin että vain pinta saa kauniin värin (älä kypsennä!).
Anna lihan levätä työlaudalla viitisen minuuttia.
Leikkaa filee niin ohuiksi siivuiksi kuin mahdollista. Asettele tarjoilutautaselle.

Pese ja harjaa pikkupunajuuret. Leikkaa pois päät, mutta jätä kuoret (itse kuorin ja lohkon isot punajuuret valmiiksi). Kumoa punajuuret uunivuokaan. Lisää tilkka oliiviöljyä, balsamiviinietikka sekä suolaa ja pippuria.

Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 225 asteessa uunissa kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Kuori kypsänä. levitä pikkupunajuuret lihan päälle kokonaisina, tai suuremmat lohkoina.

Mausta ranskankerma piparjuurella ja valkoviinietikalla/sitruunalla makusi mukaan.
Valuta kastiketta punajuurien päälle. Mausta vesikrassit tilkalla oliiviöljyä ja sitruunamehua.
Ripottele krassit ja parmesaanilastut sinne tänne ruoan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...