lauantai 22. toukokuuta 2010

KUHAA JÄTTIKATKARAVUN PYRSTÖILLÄ, CHEDDARILLA, KERMALLA JA AVOKADOLLA (Jamie Oliverin ohjeella)

Kaivelin blogin syövereistä reseptin, jonka kuvat kaipasivat päivittämistä. Edellisestä valmistuskerrasta onkin jo niin kauan, ettei teinityttäremme ole aiemmin tätä ruokaa syönyt. 
"Oi, kuulostaa hyvältä, siinä on kaikkia mun lemppariaineksia", sanoi tytär kuullessaan mitä on illalliseksi. 
Totesin reseptin olevan Jamie Oliverin käsialaa. 
"No sittenhän sen on pakko olla hyvää".

Mieskin oli unohtanut, miten herkullinen kalaruoka on kyseessä. Illallinen sai perheeltä huippuarvostelut ja kaikessa helppoudessaan resepti jää varmasti nyt ahkerampaan käyttöön.


400g kuhaa (tai jotain muuta vaaleaa kalaa) fileenä
1 avocado
150 g jättikatkaravun pyrstöjä kuorittuna (pakastetutkin käy!)
1½ dl kuohukermaa
kourallinen basilikaa
150 g cheddaria
suolaa, pippuria
öljyä


Öljyä uunivuoka. Mausta kuhafile suolalla ja pippurilla molemmin puolin ja laita uunivuokaan.


Kuori ja viipaloi avokado: Pyöräytä veitsellä halki kiveä myöten, iske veitsi kiveen ja pyöräytä se pois - kuori lähtee vetämällä jos avokado on tarpeeksi kypsä (ks.aineksien valmisteluohjeita - avokadon käsittely).


Asettele kuhafileen päälle avokadosiivut, jättikatkaravun pyrstöt ja basilika hieman silputtuna.


Raasta cheddar ja ripottele se koko komeuden päälle.


Lorauta kostutukseksi kerma.


Paista 225 asteisessa uunissa 15-20min.


Tarjoile raikkaan salaatin ja vaikka perunoiden tai muusin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...