tiistai 18. toukokuuta 2010

LIHAPULLAT SAMBAL OELEK -KASTIKKEESSA

Tämä resepti on joskus vuoooosia sitten napattu Santa Marian reseptivihkosesta ja kuuluu edelleen perheemme lemppareihin ja lohturuokiin. Alkuperäistä reseptiä muokkasimme heti alkuun enemmän mieleiseksemme. Mehevät lihapullat ja aavistuksen chiliä potkaisevan tomaattikastikkeen voi maustaa upottamalla tomaattikastikkeeseen muutamia kaffirlimen lehtiä, jolloin maku muuttuu entistä hauskemmaksi. Maistuu erityisen hyvältä tuhdin perunamuusin ja Gato Negro Cabernet Sauvignon -halpispunaviinin kanssa!


4 annosta
400g naudan jauhelihaa
3rkl korppujauhoja
2rkl esim. Lindahlsin turkkilaista jogurttia (tai kermaviiliä)
1 kananmuna
1 tl suolaa
1rkl paahdettua sipulirouhetta morttelissa hienonnettuna
(tai ½ rkl sipulijauhetta)
½ rkl currya

kastike
1 purkki (400g) Mutti tomaattimurskaa 
1 rkl Sambal Oelek Chili Pastea
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
½ tl suolaa
1rkl paahdettua sipulirouhetta 
(tai ½ rkl sipulijauhetta)

(muutama kaffirlimen lehti)

Sekoita korppujauhot jogurttiin.

Anna turvota noin 10 minuuttia.
Lisää kananmuna, jauheliha, suola ja mausteet.


Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja kaada uunivuokaan.


Pyörittele lihapullataikinasta (kostutetuilla käsillä) lihapullia
ja tiputtele ne kastikkeeseen vuokaan.
Halutessasi, upota tomaattikastikkeeseen muutama kaffirlimen lehti.


Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Tänne tulee niin paljon reseptiä että ei perässä pysy ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...