keskiviikko 19. toukokuuta 2010

LOHI-PINAATTI-RUCOLA-VUOHENJUUSTOLASAGNE


3 munaa
150g vehnäjauhoja
150g durumjauhoja

1 valkosipulin kynsi
1rkl voita
2rkl jauhoja
4-5dl maitoa
1pss pakastepinaattia
kourallinen villirucolaa
1pötkö vuohenjuustoa (200g?)
suolaa, pippuria, muskottipähkinää

öljyä
sipuli
1prk (370g) paseerattua tomaattia
700g lohta
ripaus sokeria ja chiliä
1 puristus limestä

Valmista lasagnelevyt: mittaa jauhot kulhoon, lisää munat ja sekoita. Vaivaa kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai jauhoja. Leikkaa taikina neljään osaan, jauhota pinta ja veivaa pastakoneella ohuiksi levyiksi. Jätä levyt odottelemaan niin etteivät ne tartu toisiinsa/pöytään tms. pintaan.

Silppua valkosipuli. Sulata mikrossa pakastepinaatti. Sulata kattilassa voi, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää pikkuhiljaa maitoa ja kiehuttele kunnes sakenee. Lisää tässä vaiheessa valkosipuli, mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Lisää sulatettu pinaatti ja anna vielä kiehahtaa. Sulata joukkoon vuohenjuusto, laita liesi pois päältä ja lisää vielä silputtu rucola. Maista ja mausta vielä mielesi mukaiseksi.






Kuutioi lohi ja silppua sipuli. Kuullota sipulia öljyssä hetki, lisää paseerattu tomaatti, ripaus sokeria ja chiliä ja hauduttele hetken aikaa. Lisää lohikuutiot ja sekoittele hetki, lohen ei tarvitse kypsyä täysin. Mausta suolalla ja pippurilla, laita liesi pois päältä ja lisää vielä lime.


Kokoa voideltuun uunivuokaan lasagne kerroksittain niin että alimmaisena ja päällimmäisenä on lasagnelevyjä, jätä kuitenkin päällimmäisten lasagnelevyjen päälle kauhallinen pinaatti-rucola-vuohenjuustokastiketta.



Paista uunissa 45min-1h 160astetta (80% höyry). Varo ettei pinta pala/kuivu. Lisää halutessasi loppuvaiheessa kourallinen parmesaaniraastetta pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...