maanantai 31. toukokuuta 2010

OLIVIAN KANA

3-4 kpl broilerin rintafileitä tai filepihvejä
maissijauhoja
tuoreita herkkusieniä
babyporkkanoita

2dl kermaa
1-2 prk smetanaa
2rkl juoksevaa hunajaa
1rkl soijakastiketta
2tl rosepippuria

Itse leikkaan kanoista mukavan kokoisia paloja (alkup. ohjeessa kanafileet on kokonaisina), tulee rapsakkaampaa ja mielestäni parempaa. Leivitä kanat maissijauhoissa ja paista pannulla öljyssä.

Kaada uunivuokaan. Viipaloi herkkusienet ja paista, kaada kanapalojen sekaan vuokaan.

Lisää jäiset babyporkkanat.

Valmista kastike sekoittamalla kerma ja smetana,rosepippuri...

...juokseva hunaja...

...ja soijakastike keskenään.

Lisää kastike vuokaan.

Hauduta uunissa 175 asteessa n.45min-1h.


Tarjoile riisin kanssa.

10 kommenttia:

  1. Tämäkin toimi, 3-vuotias tyttö tykkäsi kastikkeesta kuin hullu puurosta (no yllättäen, kun kermaa ja smetanaa löytyi).

    Jos voi toivoa jotain lisää tänne, olisi se lisää hyvien, helppojen ja nopeavalmisteisten ruokien reseptejä. Tämä blogi on tällaisenaankin tosi hyvä, tuo siis on vaan omanapainen toive. :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta - erityisen mukavaa kuulla että muksullekin maistuu :).

    Omasta mielestäni suuri osa resepteistäni on hyviä, helppoja ja nopeavalmisteisia :D.

    "Helpot ja nopeat" -otsikon alle olen kerännyt erityisen nopeita herkullisia reseptejä. Itse vältän puolivalmisteita ja eineksiä ja valmistan ruokani mieluiten tuoreista raaka-aineista, joten näissä puitteissa reseptejä on edelleen taatusti odotettavissa :).

    VastaaPoista
  3. Ohjeessa ei mainita ollenkaan suolaa tai muita mausteita normimausteita. Riittääkö kastikkeen smetana ym. maut vai pitäisikö esim. leivitykseen lisätä muita mausteita?

    VastaaPoista
  4. Jos käyttää vain yhden purkin smetanaa, ei lisämausteita tarvita eli resepti pitää kyllä ihan kutinsa ja maut stemmaavat kivasti yhteen. Jos kuitenkin käyttää 2prk smetanaa, tarvitsee mielestäni jo lisätä suolaa. Pippuria en lisäisi, kun rosepippuri antaa oman pehmeän makunsa ruualle.

    VastaaPoista
  5. Hei!
    Löytyipä uusi Todella kiinnostava ruokablogi :) Ja kiitettävän "perus ja ei niin perus" -reseptejä. Itselläni ei kestä kiinnostus liian monivaiheisiin resepteihin, mutta en haluais aina vaan tehdä myöskään jauhelikastiketta ;) Joten pitääkin ruveta kokeilemaan sinun reseptejäsi..
    Tämä kana pääsi ensimmäisenä kokeiluun ja...Noh pistin sen 2 purkkia smetanaa mutta en suolaa, ja olisi todellakin kaivannut sitä suolaa :D jäi jotenkin...makeaksi??Ja ens kerralla pitää hieman puskea niitä porkkanoita syvemmälle ;) Mutta kiitoksia hyvästä blogista ja kuvista!! :)
    T. -S

    VastaaPoista
  6. Kiva että löysit tänne, Sirpa!

    Pitäisi useamminkin näpytellä helppoja arkiruokia, mutta ne tuppaavat unohtumaan "tylsinä" vähän erikoisempien tai "mielenkiintoisempien" reseptien varjoon... Mutta toden totta, pienetkin uudistukset arkimenussa innoittavat kokeilemaan uusia ruokia - meillä ei yleensä syödä samaa ruokaa montaakaan kertaa vuodessa, joten voisin varmaan kaivella joitain arkisempiakin reseptejä kokeiltavaksi :).

    VastaaPoista
  7. Kiitoksia reseptistä, tämä oli aivan sairaan hyvää! :) Otin kommenteista opikseni ja lisäsin aika reilulla kädellä suolaa, kun laitoin sen pari purkkia smetanaa, eikä yhtään kyllä tullut liian suolaista.

    VastaaPoista
  8. Mahtavaa! Hyvä että maistui! Tosiaan, suolaa jää uupumaan jollei sitä laita uskaliaasti kahta smetanapurkillista kohden :)

    VastaaPoista
  9. Takuu varma tuote, itse olen samaa ohjetta käyttänyt jo vuosia ja toimii yhä. Toki mausteita käytän tai kokeilen silloin tällöin ihan vain fiilis pohjalta, joskus vaihdan maissijauhot maissirouheeseen tai muuhun vastaavaan... Ja aina toimii. Itse käytän aina 2 purkkia smetanaa! Hyvä ohje, jopa jotkut suurkeittiötkin käyttävät tätä ohjetta hieman muokattuna

    VastaaPoista
  10. Osaako joku neuvoa, että miten estää kastikkeen juoksettumisen? Olen tehnyt tätä vuosia ja aina juoksettuu enemmän tai vähemmän🙄

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...