lauantai 22. toukokuuta 2010

PROSCIUTTOON KÄÄRITTYÄ KAMPELAA (Jamie Oliverin ohjeella)


8 siivua prosciuttoa
400g kampelafileitä (tai siikafileitä tai jotain muuta käyttövalmista pieniruotoista vaaleaa kalaa fileenä)
kourallinen tuoretta basilikaa
muutama öljyyn säilötty aurinkokuivattu tomaatti
loraus aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
balsamiviinietikkaa
suolaa, pippuria


Laita uuni kuumenemaan 200asteeseen. Tee kaksi kääröä prosciutosta ja kalafileistä: Levitä prosciuttosiivut hieman limittäin leivinpaperin päälle. Hienonna basilika ja aurinkokuivatut tomaatit monitoimikoneessa, lorauta sekaan aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja liraus balsamiviinietikkaa, niin että soosista tulee sopivan löysää levitettäväksi.
Levitä tahna prosciuttosiivujen toiseen päähän. Asettele päälle kalafileet ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kääri rullaksi aloittaen kääriminen siitä päästä missä fileet ovat.
Paista rullat uunissa 200 asteessa noin 15-20 min. Leikkaa rullat parin sormenmitan paksuisiksi siivuiksi. Tarjoile perunamuusin ja rucolan kera, piristä rullien makua roiskaisemalla niiden päälle kastikkeeksi hieman balsamiviinietikkaa (tämä on mun mielestä aivan ehdoton juttu). Helppoa, tosi nopeaa ja herkullista!

(Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin öljytä leivinpaperi ja käärimään rullat sen avulla, mutta musta rullaaminen onnistui helpommin ja vähemmällä sotkulla ihan sormin, vaikkakin prosciutot levitin toki leivinpaperin päälle)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...