maanantai 24. toukokuuta 2010

THAWT MAN PLAA, thaimaalaiset kalakakkuset ja kurkkudippi

Thaimaassa kalakakkusia myydään usein pikkupurtavana kadunvarsikojuissa. 
Ne paistetaan tilauksesta ja tarjoillaan muovipussista, jossa on kurkkudippiä.


Kalakakut
500g kiinteälihaista vaaleaa kalaa fileenä (kuhaa, siikaa, kampelaa...)
3rkl maissi/riisijauhoja
1rkl kalakastiketta
1 muna
kourallinen tuoretta korianteria
3tl (itse laitan 3 rkl) punaista currytahnaa
1-4 silputtua punaista thaichiliä
kourallinen pitkiä vihreitä papuja (mieluiten tuoreita, mutta pakastepavutkin käyvät)
pieni kourallinen silputtua kevätsipulia (tai ruohosipulia)
1,5dl öljyä

Laita kala monitoimikoneeseen ja huristele tasaiseksi massaksi. Lisää kalakastike, currytahna, chilisilppu, korianteri silputtuna, maissi/riisijauhot ja muna. Sekoita tasaiseksi massaksi. Heivaa massa kulhoon ja lisää pikkupikkupätkiksi leikellyt pavut ja silputtu kevät/ruohosipuli.


Taputtele taikinasta kostutetuilla käsillä n. pikkusormen paksuisia pihvejä (itse sain taikinasta 10 pihviä), halutessasi pyöräytä ne vielä nopeasti maissijauhoissa saadaksesi mukavan paistopinnan, ja paista tirisevän kuumassa öljyssä paistinpannulla kauniin ruskeiksi (n.2-4min).


Kurkkudippi
1 1/4dl vettä
1 1/4dl sokeria
1/4 kurkku
2 punaista thaichiliä
1rkl pilkottuja paahdettuja maapähkinöitä

Kuori kurkku ja kaiverra siitä siemenet pois. Pilko pienenpieniksi kuutioiksi Laita vesi, sokeri ja hienonnettu chili kattilaan, kiehuta kymmenisen minuuttia, saa hieman kiehahtaa kokoon. Ota pois liedeltä ja sekoita kurkkukuutiot ja maapähkinät joukkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...