lauantai 5. kesäkuuta 2010

AURA GOLD -PIHVIT KONJAKKISIIRAPILLA

Ohje on napattu jostain lehdestä Valion mainoksesta, mutta joko resepti on ollut täysin erilainen lehdessä josta sen bongasin tai olen lukenut reseptiä hyvin valikoivasti/soveltaen, sillä en ole täyttänyt pihvejä auralla vaan tarjoillut pihvit sen ja konjakkisiirapin kanssa. Pihvien kypsennysaika uunissa kuulostaa järjettömän pitkälle - luulisi kaikkien nesteiden valuvan pihvistä ulos tuossa ajassa.

5 annosta

800g naudan sisäfileetä
30g voita
1/2tl suolaa
mustapippuria rouheena
170g Aura-sinihomejuustoa

Päärynä-konjakkisiirappi
1,5 dl päärynätäysmehua
1,5dl balsamiviinietikkaa
3/4 dl sokeria
1 valkosipulin kynsi
4rkl konjakkia
ripaus mustapippuria

Ota liha huoneenlämpöön n. tuntia ennen valmistusta. Valmista ensin siirappi. Keitä täysmehua ja viinietikkaa valkosipulin ja sokerin kanssa, kunnes nesteen määrä on vähentynyt puoleen alkuperäisestä. Poista valkosipuli ja lisää konjakki. Mausta pippurilla. Ota filee kääreestä. Leikkaa se n. 4 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Paista pihvit kuumalla pannulla voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi, jotta lihan pinta sulkeutuu ja lihasnesteet pysyvät lihassa. Suolaa ja pippuroi pinta. Nosta pihvit pannulta työlaudalle. Anna jäähtyä hetki. Leikkaa terävän veitsen kärjellä pihveihin viillot siten, että muodostuu syvä tasku. Täytä ne juustolla. Nosta uunivuokaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa 20 - 30 min riippuen siitä, miten kypsänä haluat pihvit. VINKKI: Voit valmistaa siirapin etukäteen. Pihvit voit esivalmistaa samana päivänä ja säilyttää peitettynä jääkaapissa. Nosta ajoissa huoneenlämpöön ennen uunissa loppukypsennystä.


RÖSTIPERUNA

muutama kiinteä peruna
suolaa
pippuria
kirkastettua voita (kuumenna voi kattilassa sulaksi, ota kattila pois liedeltä ja anna heran erottua - käytä siis kirkas osa voista)

Raasta perunat ja purista neste esim. keittiöpyyhkeen tai harsokankaan läpi huolellisesti pois. Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi, lisää kirkastettu voi pannulle sekä sen verran perunaraastetta, että saat paineltua siitä tiiviin, ohuen "letun". Paista kullanruskeaksi, käännä esim. lautasen avulla ja paista toinenkin puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Huom. Paista perunaraaste heti raastamisen jälkeen, raaste tummuu nopeasti. Raaste saattaa värjätä kankaan jonka läpi nesteet puristat, älä siis käytä hienointa valkoista keittiöpyyhettäsi. Tällä ohjeella saat sipsinrapeita ja herkullisia röstipeunoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...