keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

LAMPAAN SISÄFILETTÄ KERMAISELLA KONJAKKI-KAHVIKASTIKKEELLA

3 lampaan sisäfilettä
suolaa
pippuria
tuoretta rosmariinia
voita

2rkl voita
1rkl jauhoja
1dl vettä
1rkl konjakkia
1 pieni espresso (n.1/2dl vahvaa mustaa kahvia)
1/2rkl riistafondia
1/2rkl härkäfondia
suolaa
pippuria
1tl hunajaa
2-3dl vettä
1/2dl kuohukermaa

Ota lampaan sisäfileet huoneenlämpöön n. 1h ennen valmistamista. Hienonna pari ruokalusikallista riivittyjä rosmariinin lehtiä. Hiero yrttisilppu ja suolaa sekä pippuria fileille.
Sulata pienessä kattilassa voi ja lisää joukkoon jauhot, kiehauta.Lisää vettä ja sekoita huolellisesti. Lisää konjakki, kiehauta.
Lisää espresso, fondit ja mausteet.
Maista. Lisää tarpeen mukaan mausteita sekä hunaja. Kiehuttele kokoon, mutta lisää tarpeen mukaan vettä ja lopuksi kerma. Kiehauta vielä nopeasti.Sulata paistinpannulla voita ja anna vähän ruskistua. Paista nopeasti sisäfileisiin erittäin kuumalla pannulla kaunis ruskea pinta, anna fileiden levätä hetki folion sisällä ja siivuta ohuiksi siivuiksi.
Asettele filesiivut lautaselle kastikkeen päälle, tarjoa paahdettujen uunijuuresten kanssa.

Sain tästä reseptistä muualla palautetta, että kahvikastike oli kitkerää. Kastikkeen aineiden määrä on lähinnä viitteellinen ohjeessa, sillä heittelen aineksia yleensäkin sitä mukaa kun maistelen ruokaa sitä valmistaessani. Jos pelkäät kahvikastikkeen makua, käytä ensimmäisellä kerralla vain vähän kahvia ja konjakkia, reilummin kermaa. Maista ja mausta makusi mukaan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...