sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

NIZZANSALAATTI



400 g keitettyä uutta perunaa
100 g keitettyjä vihreitä papuja
3 kpl keitettyä munaa
1 kpl sipulia
4 kpl tomaattia
1/2 kpl kurkkua
300 g tonnikalaa öljyssä
65 g anjovista
1 dl oliiveja
4 rkl persiljaa

Kastike
1/2 dl sitruunamehua
1 kpl valkosipulinkynttä (silputtuna)
1/2 rkl dijoninsinappia
1/2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 rkl persiljaa
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä (itse käytän neitsytoliiviöljyä)


Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tarkista maku.


Viipaloi perunat ja paloittele pavut.



Leikkaa munat ja tomaatit lohkoiksi sekä sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku.



Valuta tonnikala ja anjovisfileet.



Paloittele tonnikala sopiviksi suupaloiksi. Asettele ainekset kauniiksi salaatiksi laakeaan kulhoon. Lisää päällimmäiseksi munalohkoja, anjovisfileitä ja oliiveja. Lusikoi salaatille kastiketta.


Koristele persiljalla tai tillillä.


Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän tai patongin kanssa.

Resepti: www.maku.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...