keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

PEHMEÄ LOHISOSEKEITTO

(3:lle)

500g merilohta
1 iso porkkana
3 perunaa
pala palsternakkaa
pala selleriä
1 sipuli/punasipuli
n.7cm pala purjoa
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
2rkl kalafondia
2 laakerinlehteä
1/2tl fenkolinsiemeniä
1dl ruokakermaa
100g paprika-chili -tuorejuustoa
tilliä

Kuori ja silppua/kuutioi sipuli, purjo (huuhtele purjo halkaistuasi sen), perunat, palsternakka, selleri ja porkkana.

Kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä ja pyörittele siinä kasviksia kunnes ne saavat ihan vähän väriä.
Lisää kiehuvaa vettä niin että kasvikset peittyvät. Lisää laakerinlehdet, suolaa, pippuria, fenkolinsiemenet ja kalafondi. Anna poreilla kunnes kasvikset ovat kypsiä. Valmistele sillä aikaa lohi; leikkaa vajaa puolet lohesta (siistimmät osat) pieniksi kuutioiksi ja loput isommiksi. Varmista, ettei paloissa ole ruotoja.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää joukkoon suuremmat kalapalat. Ne kypsyvät hetkessä, älä siis ylikypsennä.
Siirrä kattila pois liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
Siirrä takaisin liedelle, mutta korkeintaan keskilämmölle. Lisää kiehuvaa vettä, kunnes koostumus on paksuhko, mutta ei liian tönkkö. Lisää sekaan kerma ja tuorejuusto, sekoittele kunnes tuorejuusto sulaa tasaisesti.
Maista ja mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan. Koristele annokset raaoilla pienillä lohikuutioilla ja tillillä.

Itsekehittelemäni pikaohje.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...