maanantai 10. syyskuuta 2012

POROLETUT

3 munaa
3dl jauhoja
6dl maitoa
1/2-1tl suolaa
ripaus sokeria

500g poron jauhelihaa
1/2 pkt pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
muutama jättiherkkusieni
kourallinen tuoretta timjamia
reilu ripaus kuivattua timjamia
ripaus rosmariinia
pari (?) rkl riistafonia
pippuria
suolaa
santa maria forest blend -maustetta
kermaa
(vehnäjauhoja)

Valmista ensin lettutaikina sekoittamalla sen ainekset huolellisesti. Jätä turpoamaan. Valmista sillä aikaa täyte. Pilko pekoni. Kuutioi sipuli ja herkkusienet, silppua valkosipulin kynsi. Ruskista suurella paistonpannulla pekoni, lisää pannulle valkosipuli ja sipuli, ruskista vielä hetki. Lisää poron jauheliha, mausta. Lisää sienet ja ripottele joukkoon vielä n.1rkl vehnäjauhoja, sekoita hyvin. Lisää kerma, sekoita, kiehauta ja anna muhia sillä aikaa kun paistat letut. Jos täyte näyttää jäävän liian vetiseksi, lisää hieman jauhoja, sekoita ja kiehauta ilman kantta tovi.

Täytä paistetut letut ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...