keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

TOMAATTINEN MERENELÄVÄKEITTO

1tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
vettä
loraus hummerifondia
1tl korianterinsiemeniä hieman murskattuna
1tl fenkolinsiemeniä hieman murskattuna
1 salottisipuli siivuina
muutama sinisimpukka
pieni kourallinen pakastekevätkasviksia (parsaa ja keltaista porkkanaa)
muutama kuutio pakastelohikuutioita (tai tuoretta lohta jos löytyy!)
kourallinen pakastekatkarapuja
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria
sitruunamehua

Putsaa elävät sinisimpukat ja höyrytä ne kattilassa vesitilkassa niin että ne aukeavat (pari minuuttia). Kaada pienehköön kattilaan säilötyt kirsikkatomaatit ja kiehauta. Lisää vettä niin että saat sopivan keiton pohjan (3-5dl?) ja loraus hummerifondia. Lisää korianterinsiemenet, fenkolinsiemenet, salottisipuli, suolaa ja pippuria. Maista. Lisää joukkoon jäiset kevätkasvikset ja lohikuutiot ja keittele kunnes ne ovat kypsiä (vajaat kymmenen minuuttia?). Lisää joukkoon vielä jäiset katkaravut ja kiehauta sen verran että ne vain lämpenevät. Lisää maun mukaan sitruunamehua ja sekoita, älä enää keitä. Lisää joukkoon simpukat ja annostele lautaselle. Koristele korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...