lauantai 10. heinäkuuta 2010

MARINOITU PAAHTOPAISTI


Maku-lehdestä vuosia sitten (näköjään vuonna 2004) bongattu resepti joka toimii etenkin bileissä vuodesta toiseen. Tämä respeti tosin on sovellettu alkuperäisestä - alkuperäisessä lihan pintaa ei ruskistettu eikä paistinlientä kaadettu marinadiin (haaskausta, sanon minä!).

600g-1kg naudan ulkofileetä
n.1 rkl mustapippuria
n.2 rkl teryaki-kastiketta

Marinadi
2 dl (rypsi)öljyä - itse käytän puolet rypsiöljyä ja puolet erittäin mietoa extra virgin oliiviöljyä
1 dl limettimehua
2 dl omenatäysmehua
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl makeaa chilikastiketta
6 kpl valkosipulinkynttä
15 g tuoretta inkivääriä
1 kpl tuoretta chiliä
3 tl suolaa
1 dl tuoretta korianteria (silputtuna)

Ota liha huoneenlämpöön reilusti ennen valmistusta. Paahda erittäin kuumalla pannulla nopeasti lihaan kaunis ruskea pinta ja lihan syyt kiinni joka puolelta.Hiero lihan pintaan mustapippuria ja teriyaki-kastiketta.Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Nosta paisti uuniritilälle, uunipellin päälle ja kypsennä 125 asteessa kunnes mittari näyttää 62 astetta (höyryuunia käyttäessä käytä höyryä jotta liha pysyy vielä mehevämpänä!).Kääri kypsä liha folioon ja anna vetäytyä puolisen tuntia (itse jätän lihan astetta viileämmäksi jos lepuutan lihaa folion sisällä noin kauan koska liha kypsyy vielä folion sisällä), säästä paistoastiaan kertynyt liemi.

Leikkaa jäähtynyt liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja nosta ne korkealaitaiseen astiaan.

Sekoita öljyyn mehut ja sokeri sekä chilikastike. Leikkaa valkosipulinkynnet ja kuorittu inkivääri ohuiksi viipaleiksi ja lisää marinadiin. Halkaise chili (poista siemenet jos haluat) ja hienonna. Sekoita marinadiin chilisilppu, suola ja korianteri.Kaada noin puolet paistoliemestä marinadin sekaan (liemi on suolaista, siksi ei enempää). Kaada mausteliemi lihaviipaleille, peitä tuorekelmulla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Nostele mehevät lihaviipaleet tarjoilulautaselle ja koristele korianterilla ja chilipaloilla.

Lihan voi valmistaa parikin päivää ennen tarjoilua - marinadissa liha säilyy ja mehevöityy.

6 kommenttia:

  1. Herkkuperhe22/2/15 10:15

    Paras resepti jota olemme paahtopaistiin kokeilleet.
    Suosittelen lämpimästi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Todella mainio ohje, joka lähtee aina kiertoon, kun tätä viereille tarjoaa. Olen kokeillut marinadia myös hirvenlihaa sekä valmiiksi maustettuun lihaan. Toimii!

    t:kotikokki, joka on löytänyt viimeinkin sisäisen kokkinsa täysin ruokablogien ansiosta

    VastaaPoista
  3. Tämä on niin hyvää viimeksi tein maaliskuussa omiin 70v juhliin ja kehuja tuli sekä reseptipyyntöjä useita. Ohjeen joskus napannut Maku lehdestä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...