maanantai 9. elokuuta 2010

COUSCOUSSALAATTI "MATKALAUKUN POHJALTA"



Väsäsin salaatin kokoon jääkaapin antimista, Kreetalta tuodusta mintusta ja Thaimaasta tuoduista chileistä. Vaikka ainekset olivat niin Välimeren tienoille kuin kaukoitäänkin viittaavia, maut toimivat kombona veikeän hyvin.

2,5dl couscousia
2,5dl vettä
1rkl extra virgin oliiviöljyä
2 rkl punaista pestoa

5 naudan fileepihviä (maustamattomia - mulla sattui olemaan pakkasessa muutama naudan sisäfileepihvi jotka olivat jääneet yli valtavasta fileestä, mutta salaattiin sopii taatusti yhtä hyvin ulkofileekin)
1-2tl paprikajauhetta
suolaa, pippuria rouhittuna

4 tomaattia
1 punasipuli
puoli kourallista persiljaa
puoli kourallista basilikaa
puoli kourallista korianteria
puoli kourallista ruohosipulia
puoli kourallista timjamia
tuoreita chilejä maun mukaan (itse laitoin n.10 thaichiliä siemenineen, rakastan tulista ruokaa mutta couscous vei ruuasta suurimman terävyyden)
kalakastiketta
1 lime

2dl Lindahlsin turkkilaista jogurttia
kuivattua minttua (mulla oli kokonaisia kuivattuja mintun oksia, otin lehdet ja hieroin ne morttelissa hienoksi jauheeksi jolloin jauhetta oli ehkä 1-2tl)
2-3tl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi

Valmista ensin kastike jauhamalla kuiva minttu aivan hienoksi, silppuamalla valkosipulin kynsi erittäin hienoksi ja sekoittamalla nämä joguttiin. Mausta makusi mukaan sitruunamehulla, sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan.

Valmista couscous: mittaa kattilaan vesi ja lorauta sekaan öljy, kuumenna kiehuvaksi ja lisää couscous. Pienennä lämpöä niin paljon kuin mahdollista sammuttamatta liettä, anna couscousin turvota muutama minuutti, sekoita välillä (puuhaarukalla/haarukalla) irtonaiseksi. Ota pois liedeltä ja lisää punainen pesto.

Kypsennä pihvit, mielellään paistamalla niihin ensin pinta kuumalla paistinpannulla, hieromalla sitten mausteet pintaan ja loppukypsentämällä uunissa mehukkaaksi.

Riivi timjamista lehdet, silppua kaikki yrtit hienoksi ja lisää couscousin sekaan. Silppua joukkoon myös chili (mahdollisimman hienoksi, omasta mielestäni thaichili on tähän sopivinta kun siitä saa saksilla leikaten pienenpientä rengasta eikä jää sattumia) ja mausta suolalla ja pippurilla. Lorauta mukaan happamuudeksi 1-3tl kalakastiketta (makusi ja suolankäytön mukaan) sekä limen mehu.

Kuutioi tomaatit ja silppua punasipuli hienoksi. Sekoita joukkoon.

Riivi/leikkele kypsä naudanliha pieniksi paloiksi ja lisää salaatin sekaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia. Tarjoile minttu-jogurttikastikkeen kera.

1 kommentti:

  1. Tässäpä mulle oiva perjantai-illallinen, kun mies on korruptiosyömingeissä ja sillon voi tehdä sellasta ruokaa, mitä se ei söis (couscous ei oikein kelpaa). Kiitti :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...