lauantai 18. syyskuuta 2010

VUOHENJUUSTO-PUNAJUURI-LINSSISALAATTI (Gordon Ramsayn ohjeella)

4 hengelle

Paistetut punajuuret:
400-450g punajuuria
vuorisuolaa tai karkeaa merisuolaa
muutaman timjaminoksan lehdet

Marinoidut punajuuret:
2 pientä punajuurta
6rkl neitsytoliiviöljyä
3rkl balsamiviinietikkaa

Linssimuhennos:
150g pieniä linssejä, esim. puylinssejä, huuhdottuina ja valutettuina
80g pekonia suikaloituna
1 porkkana
2 sellerinvartta
muutama timjaminoksa

Tarjoiluun:
kourallinen erilaisia salaatinlehtiä
kouralliset sileälehtistä persiljaa ja minttua lehdet silputtuina
200g vuohenjuustoa murennettuna tai pilkottuna

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Huuhdo punajuuret ja taputtele kuiviksi. Leikkaa kannat pois. Levitä ohut kerros merisuolaa isolle foliopalalle ja ripottele timjaminlehdet päälle. Laita punajuuret keskelle foliota. Tee foliosta nyytti ja paista punajuuria uunissa 30-40 minuuttia kunnes punajuuret ovat kypsiä pienellä veitsellä kokeiltaessa.

Laita kaikki linssimuhennoksen ainekset kattilaan ja lisää vettä sen verran että sitä on 4-5cm kerros ainesten päällä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15-20 minuuttia eli kunnes linssit ovat kypsiä. Valuta linssit ja heitä pois pekoni, vihannekset ja timjamit.
Kuori marinoituja punajuuria varten punajuuret ja siivuta ohuenohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Laita siivut kulhoon. Lisää oliiviöljy, balsamiviinietikka, suolaa ja mustapippuria. Laita kulho jääkaappiin ja anna marinoitua vähintään 15-20 minuuttia.
Avaa folionyytti ja anna punajuurien jäähtyä hetki. Kuori vielä lämpimät punajuuret pienellä veitsellä (käytä kumihanskoja, jotteivät sormet värjäänny). Leikkaa punajuuret lohkoiksi ja jaa lautasille. Jaa linssit punajuurien päälle. Täydennä annokset marinoiduilla punajuurisiivuilla, salaatinlehdillä, yrteillä ja vuohenjuustolla. Tarjoa heti.
En oikein tajunnut linssien ideaa salaatissa. Lisäksi linssien ohjeen mukaan liotin linssejä ennen valmistamista mitä ei ilmeisesti olisi tarvinnut tehdä, joten niiden keittämisaika jäi niin lyhyeksi ettei niihin tullut makua selleristä, porkkanasta tai pekonista. Marinoitujen punajuurien ja vuohenjuuston yhdistelmä on kuitenkin oikein maukas. Itse tein salaatin lisukkeeksi, mutta alkuperäinen ohje lienee tarkoitettu itsenäiseksi annokseksi. Merkitsin ruuan vege-ruokien alle, koska pekonin voi varsin hyvin jättää linssien valmistuksesta pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...