maanantai 31. tammikuuta 2011

LÄMMIN SALAATTI PINAATISTA, LOHESTA, ANJOVIS-PARSASTA, PEKONISTA JA UPPOMUNISTA


4 sopivaa annospalaa lohifileestä
1 sitruuna
ekstraneitsytoliiviöljyä
suolaa
pippuria
muutama suuri kourallinen tuoretta pinaattia
4 kananmunaa
tilkka väkiviinaetikkaa
1pkt pekonia
nippu vihreää parsaa muutama anjovisfile
1rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
1/2 iso punainen chili siivuina
kourallinen pieniä kapriksia

Purista 1/2 sitruunan mehu kippoon, sekoita siihen saman verran öljyä, pari rouhausta pippuria ja suolaa. Sekoita kastike huuhdellun ja kuivatun tuoreen pinaatin sekaan kulhossa.

Lämmitä uuni 225-240 asteeseen. Puhdista parsat, katkaise pois kova, puumainen osa varresta ja kuori hellävaraisesti varret.
Nypi lohesta mahdolliset ruodot, paista öljyssä pannulla nopeasti nahka rapean ruskeaksi jos haluat.
Nosta fileet uunivuokaan. Paista pannulla paloiteltu pekoni. Tee parsasta pari nippua uunivuokaan kalafileiden sivuille. Asettele pari anjovisfileetä parsanippujen päälle. Levittele paistetut pekonisiivut kalojen päälle ja rouhi koko komeuden päälle suolaa ja pippuria sekä purista 1/2 sitruunasta mehu. Voit myös raastaa sitruunan kuoren kalan päälle. Ripottele vielä rosmariinisilppu ja lorauta oliiviöljyä päälle.
Paista uunissa kymmenisen minuuttia, kunnes kala on kypsää. Valmista tällä välin uppomunat:
Kiehauta isossa kattilassa suolaamatonta vettä. Kun vesi on kiehumispisteessä, lorauta sekaan väkiviinaetikkaa. Riko kananmuna pieneen kuppiin tai kauhaan varovasti, niin ettei keltuainen mene rikki. Tee kattilaan kauhalla pyörre ja valuta kananmuna pyörteeseen varovasti. Älä anna veden kiehua rajousti poreillen, vaan hiljaa "hymyillen". Pyörre vedessä kietoo leviävän valkuaisen keltuaisen ympärille, pidä pyörre liikkeessä. Keitä muutaman minuutin ajan, jotta valkuainen kovettuu, mutta keltuainen jää juoksevaksi. Keitä mieluiten yksi uppomuna kerrallaan. Nosta varovasti esim. reikäkauhalla kattilasta.

Kokoa salaatti lautasille: Pinaattia, kalaa, parsaa (johon anjovis on uunissa sulanut), pekonia ja päälle uppomuna. Ripottele sinne tänne chilisiivuja ja kapriksia ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...