lauantai 5. helmikuuta 2011

BLINIT

koosta riippuen n.10-15kpl

4 dl kevytmaitoa
20 g hiivaa
3 1/2 dl tattarijauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa (erottele keltuaiset ja valkuaiset)
3 rkl sulatettua voita
1/2 pulloa olutta (tai kivennäisvettä)
1 tl suolaa
kirkastettua voita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää puolet jauhoista. Anna tekeytyä huoneenlämmössä yön yli. Lisää sitten taikinaan keltuaiset, loput jauhot, voisula ja olut sekä suola. Vaahdota valkuaiset ja lisää taikinaan varovasti käännellen.

Paista blinipannulla noin sentin paksuisia blinejä, kääntele blinejä moneen kertaan. Tarjoile mieleistesi lisukkeiden, kuten smetanan, sipulin ja kirjolohen mädin kanssa. Juomaksi sopii olut, kuohuviini tai samppanja.

3 kommenttia:

  1. No oliko nämä sen pannun metsästykse arvoisia? Näyttää ainakin herkulta!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos bliniohjeesta, menee kokeiluun.

    Oletko tehnyt itse koskaan Naan-leipää ja olisko sulla siihen jotain ohjetta? Kokeilin tänään ensimmäisen kerran tehdä Tikka Masalaa itse ja sen kaveriksi olisi toki kaivannut Naan-leipää, mutta aika loppui kesken ja hyväksi testattua ohjettakaan en saanut.

    VastaaPoista
  3. Monalisa, hyviä ne blineiksi oli, mutta taas kerran huomasin että mä en vaan hirveästi välitä tän tyylisistä leipomuksista (pannukakut, letut...).

    Kaakao: Mulla on ollut yksi tosi hyvä naan-leipäresepti, koitan tänään kaivella jos sen vielä jostain löytäisin. Olen tehnyt muillakin resepteillä, mutta niistä ei tullut yhtä hyviä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...