keskiviikko 16. helmikuuta 2011

CHEVRE-JUURESGRATIINI

Ohje on kirjasta "Viittä vaille valmis" (Guy Taylor, Sebastian Schauermann), tosin muutin määrät kahdelle ja laitoin reilusti enemmän chèvreä.

1 palsternakka
2 naurista
pieni pötkö chèvreä
3 perunaa
1 porkkana
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2dl kuohukermaa
juoksevaa hunajaa
suolaa, valkopippuria

Säädä uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Viipaloi/kuutioi juurekset.
Laita viipaleet kattilaan, kaada sekaan kerma ja heitä joukkoon valkosipulisilppu. Anna kiehehtaa ja keitä hiljalleen n.10min, kunnes seos on hieman pehmennyt.
Suolaa ja pippuroi. Voitele uuninkestävä vuoka ja siirrä juuresseos siihen. Paista uunissa puolisen tuntia, kunnes ruoka on pehmeää. Lado chèvreviipaleet paistoksen päälle ja anna muhia uunissa vielä 15min.Valuta päälle hunajanoroja tarjoilun yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...