keskiviikko 16. helmikuuta 2011

MUSTAHERUKKAKASTIKE

Tämä itsekehittelemäni kastike sopii loistavasti esim. poron tai lampaan kanssa.

1dl punaviiniä
1dl vettä
1 pieni sipuli silputtuna
n. 1rkl voita
muutama timjaminoksa
1 ronski ruokalusikallinen mustaherukkahilloa
1tl härkä/vasikka/riistafondia
(suolaa, vastarouhittua mustapippuria)
(ruskeaa suurustetta)

Kuullota sipulisilppu pehmeäksi voissa, lisää punaviini ja timjaminoksat sekä fondi, anna porista muutaman minuutin ajan. Lisää mustaherukkahillo ja sekoita sekä kiehauta vielä nopeasti.
Siivilöi seos puhtaaseen kattilaan (sipulit ja timjamit jäävät siis siivilään), kiehauta uudelleen. Jos tarjoilet kastikkeen lihan kanssa, heitä noin desi vettä pannulle jolla olet lihan paistanut, pyöräytä pannulta mauta mukaan ja kaada kastikkeen sekaan. Kiehauta kokoon ja/tai suurusta halutessasi vielä hieman.


Ehdotus kastikkeen kumppaniksi:
katajaista lampaan sisäfilettä ja chèvre-juuresgratiini
tai
suppilovahverorisotto ja lampaan sisäfilettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...