keskiviikko 16. helmikuuta 2011

PURJO-MUSKOTTIKASTIKE

Ohje on Joanna Farrowin kirjasta Maailman parhaat kastikkeet.

1 purjo (250g)
25g voita
1rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli silputtuna
2 laakerinlehteä
3dl kanalientä (tein fondista)
runsaasti (vastaraastettua) muskottia
2 munankeltuaista
1,5dl ruokakermaa
suolaa, pippuria

Halkaise ja puhdista purjo huuhtelemalla huolellisesti.
Silppua purjo ja sipuli.Sulata voi paksupohjaisessa kasarissa. Lisää samalla öljy. Lisää sipuli, purjo ja laakerinlehdet ja keitä (itse en tajua miksi puhutaan keittämisestä kun ei ole nestettäkään, mutta menkööt) silloin tällöin sekoitellen 6-8min, kunnes sipuli ja purjo ovat pehmenneet.
Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi.
Vähennä lämpöä, lisää muskotti ja kypsennä kastiketta kannella peitettynä n. 5min.

Sekoita munankeltuaiset ja kerma pienessä kulhossa ja lisää sekaan kauhallinen kastiketta.
Sekoita hyvin ja kaada seos kasariin.Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoittele, kunnes kastike on sakeaa. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. (Oma sörsselini kokkaroitui sillä välin kun napsin kuvia....)



Ehdotus kastikkeen kumppaniksi: lampaan sisäfilettä ja kanttarellirisottoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...