sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

PALMUSUNNUNTAIN MINTTU-SUKLAAJUUSTOKAKKU


1 pötkö minttu-dominoja (175g)
50g voita

5dl kuohukermaa
400g mascarponea
150g tummaa suklaata
2dl Marianne crush -murskaa
½dl tomusokeria

4 liivatelehteä

vihreää elintarvikeväriä, mintunlehtiä, tummaa suklaata, pieniä suklaamunia

Hienonna minttu-dominot monitoimikoneessa. Lisää pehmeäksi sulatettu voi tasaisesti keksimurujen joukkoon. Viritä suurehkon irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos erittäin ohueksi ja tiiviiksi pohjaksi.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa 4dl kermaa jämäkäksi vaahdoksi.

Ota kaksi kulhoa ja kaada molempiin 200g mascarponea. Sulata 150g tummaa suklaata, anna jäähtyä hieman ja sekoita mascarponen sekaan ensimmäiseen kulhoon. Sekoita joukkoon myös Marianne crush. Sekoita toisessa kulhossa olevaan mascarponeen tomusokeri.

Kuumenna 1dl vaahdottamatonta kermaa ja jaa se kahteen kuppiin. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota 2 liivatetta molempiin kermakupillisiin. Anna jäähtyä hieman, sekoita toinen liivateseos suklaatäytteen sekaan ja toinen mascarpone-tomusokeriseokseen.

Sekoita n.2/3 kermavaahdosta suklaaseokseen ja n.1/3 mascarpone-tomusokeriseokseen. Värjää halutessasi jälkimmäinen seos elintarvikevärillä mintunvihreäksi.

Kaada suklaaseos dominopohjalle irtopohjavuokaan, tasoita pinta. Lusikoi päälle vihreää seosta sinne tänne joka puolelle ja tasoita pinta (seos on niin jämäkkää, että sen saa helpommin levitettyä siististi jos seosta on pieniä nokareita ympäriinsä). Anna hyytyä hetki jääkaapissa ennen koristelua.

Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla, mintunlehdillä ja suklaamunanpuolikkailla kuvan tapaan.

Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai vaikka yön yli ennenkuin irrotat irtopohjavuoan reunan.

1 kommentti:

  1. Aivan mahtava idea noi lehdet. Voi olla että on joskus ihan pakko lainata. Mulla on ollut pitkään ajatuksena tehdä puukakku, mutta kukilla. Varmaan oli myös herkkua!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...