maanantai 11. huhtikuuta 2011

SIAMILAISET NUUDELIT MAUSTEISESSA KOOKOSKASTIKKEESSA


n.6 annosta

Valmistusaika: n.1,5h

Maustetahna
10 kuumassa vedessä liotettua kuivattua punaista chiliä
10 pilkottua aasialaista salottisipulia
1 sitruunaruohon varsi (vain valkoinen osa)
3rkl maapähkinäöljyä
1tl suolaa
1tl sokeria

1rkl tamarinditahnaa
1½dl vettä
1l kookosmaitoa
300g kuivattuja riisinuudeleita
400g tofua
öljyä paistamiseen
400g pavunituja
500g kypsiä, kuorittuja katkarapuja pyrstöineen
2½dl hienonnettua ruohosipulia
3 kovaksi keitettyä kananmunaa lohkoina
punaista chiliä ohuina viipaleina
3 neljään osaan leikattua limettiä

Valmista maustetahna: valuta liotetut chilit, pista niistä siemenet. Säästä liotusvesi. Hienonna chilit, salottisipulit ja sitruunaruoho monitoimikoneessa ja lisää tarvittaessa liraus chilien liotusvettä saadaksesi tahnasta sopivaa. Kuumenna maapähkinäöljy pienessä paistinpannussa ja paista tahnaa miedolla lämmöllä n. 3min. Lisää suola ja sokeri. Siirrä sivuun odottamaan.

Ota puolet tahnasta ja lisää se pannuun yhdessää kookosmaidon kanssa. Sekoita tamarinditahna joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 3min. Siirrä sivuun odottamaan. Liota nuudeleita kiehuvassa vedessä hetken aikaa niin että ne pehmenevät, mutta eivät ole täysin kypsiä. Valuta. Paista siivutettu tofu pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeaksi.
Asettele palat valumaan talouspaperin päälle. Kuumenna loput maustetahnasta isossa wokissa juuri ennen tarjoilua ja lisää sekaan pavunidut.
Keitä kovalla lämmöllä noin minuutti.
Lisää puolet katkaravuista ja puolet ruohosipulista sekä valutetut nuudelit. Sekoita, kunnes ruoka on kuumaa. Kuumenna kookoskastike ja pidä se kuumana. Järjestä nuudeliseos isolle, lämmitetylle tarjoiluvadille, asettele päälle loput katkaravut, munanpalat ja tofuviipaleet. Ripottele päälle viipaloidut chilit ja loput ruohosipulista. Kaada kookoskastike isoon, lämmitettyyn liemikulhoon. Tarjoa syvistä kulhoista; pane kulhon pohjalle nuudeliseosta, seuraavaksi kookoskastiketta ja lopuksi hieman limen mehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...