keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

TEX MEX LASAGNE


Tässäpä taas ohje, jota jokainen voi helposti soveltaa makuunsa, e-koodikammoonsa ja vaativuustasoonsa sopivaksi - vaikka itsetehdyt pastalevyt ovatkin herkullisia ja tekevät lasagnesta mehevän, voit korvata ne valmiilla lasagnelevyillä, cheddarkastikkeen voit tehdä kokonaan itse kunnon cheddarista, päräyttää sen valmiista cheddardipistä tai yhdistää molempia kuten minä. Jos tuoreiden paprikoiden paahtaminen tuntuu työläältä, käytä kaupan purkkiversiota.

pastalevyt:
3 kananmunaa
150g durumjauhoja
150g vehnäjauhoja

jauhelihakastike:
loraus ekstraneitsyt oliiviöljyä
1 sipuli
700g naudan jauhelihaa
4rkl vasikkafondia
n.1tl juustokuminaa
n.1tl chilijauhetta
n.1tl paprikajauhetta
muutamia tippoja tabascoa
n.2 paahdettua punaista paprikaa
1tlk (luomu)tomaattimurskaa
n.1tl sokeria
n.1dl mieleistäsi tex mex salsaa
suolaa, mustapippuria

cheddarkastike:
½l kevytmaitoa (+2dl kastikkeen ohentamiseen jos tarvis)
1rkl voita
1rkl vehnäjauhoja
100g cheddaria raastettuna
2prk Santa Maria cheese dippiä
suolaa, mustapippuria

päälle:
50g cheddaria raastettuna

Valmista pastataikina ja tee siitä pastakoneella ohuita levyjä. Jätä levyt roikkumaan niin etteivät ne tartu keittiön pintoihin (itse ripustan levyt odottelemaan keittiönlaatikoiden pitkiin kahvoihin).

Tee sitten jauhelihakastike. Silppua sipuli ja kuutioi paahdettu paprika. Kuullota suuressa paistinpannussa tai kasarissa sipulia öljyssä ja lisää jauheliha pienissä erissä ruskistaen. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää fondi ja mausteita. Lisää kuutioidut paahdetut paprikat sekä tomaattimurska ja ripaus sokeria. Maistele, mausta makusi mukaan ja lisää halutessasi vielä tex mex salsakastiketta. Jätä odottelemaan.
Valmista cheddarkastike. Sulata kattilassa voi ja sekoita siihen jauhot. Lisää maitoa pikkuhiljaa ja kuumenna samalla, niin että seos on koko ajan tasaista. Kun olet lisännyt kaiken maidon, sulata sekaan cheddarraaste. Lisää lopuksi cheddardipit, makusi mukaan suolaa ja mustapippuria sekä maitoa kunnes koostumus on sopiva.
Kokoa lasagne vuokaan: ensin kauhallinen cheddarkastiketta, sitten lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja taas cheddarkastiketta jne. Päällimmäiseksi jää lasagnelevykerros, mutta peitä se vielä cheddarkastikkeella.
Paista 170 asteessa uunissa 30min ja lisää sitten lasagnen päälle cheddarraastetta. Paista vielä 15-20min kunnes juusto on sulaa ja saanut väriä ja lasagne kuplii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...