maanantai 20. kesäkuuta 2011

OLIVIAN INSPIROIMA KALAVUOKA

Sain pari päivää sitten työtoverini 60v-juhlilla aivan erinomaisen ihanaa kanavuokaa, jossa oli kanan lisäksi riisiä ja kasviksia. Päätin kokeilla valmistaa tätä itse, mutta käytin kanan sijasta lohta koska sitä sattui olemaan jääkaapissa. Alkaessani maustamaan ruokaa soijalla, en voinut vastustaa kiusausta kokeilla blogini hittireseptin "olivian kana" makuyhdistelmiä, ja ne sopivatkin ruokaan mainiosti.


1 iso sipuli (tai 2 pientä)
½ munakoiso
1 punainen paprika
200g herkkusieniä

5dl vettä + 2rkl kalafondia
3dl pitkäjyväistä riisiä
4 dl ruokakermaa
3rkl soijakastiketta
1 rkl rosepippuria

1rkl tuoretta rosmariinia
1rkl kuivaa timjamia

suolaa, mustapippuria
1rkl hunajaa

oliiviöljyä

600g lohta

Keitä vesi ja lisää fondi, kiehuttele riisiä viitisen minuuttia kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja riisi on vielä purtavaa. Anna riisin levätä valmistellessasi muita aineksia.

Kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika suurehkoiksi paloiksi. Puolita herkkusienet (tai jos herkkusienet ovat kovin suuria, lohko ne neljään osaan). Kuumenna suurehkossa pannussa oliiviöljy ja kuullota kasviksia siinä hetki. Mausta suolalla, pippurilla, hienonnetulla rosmariinilla ja timjamilla, lisää herkkusienet ja kuumenna. Lisää vielä hunaja ja sekoita hyvin.

Sekoita riisin sekaan kerma, soija ja hieman morttelissa rouhittu rosepippuri. Kaada riisiseos kasvisten sekaan ja sekoita hyvin.

Kaada puolet seoksesta uunivuoan pohjalle ja asettele tasaisesti sinne tänne noin puolet suurehkoiksi kuutioiksi paloitellusta lohesta. Kaada päälle loppu riisi-kasvisseos ja painele loput lohipaloista kevyesti kasvisseoksen sekaan.

Paista uunissa 160 asteessa (höyryuunissa 60% kosteudella) puolisen tuntia ja nosta pois uunista vetäytymän hetkeksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...