tiistai 28. kesäkuuta 2011

VALKOVIINIPORSASTA PADASSA (Jamie Oliverin ohjeella)

Tässäpä helppo ruoka - esivalmisteluihin ei mene montaakaan minuuttia ja tämän jälkeen ruoka kypsyy herkulliseksi uunissa ihan itsekseen.


6 annosta

1,5kg pala porsaan ulkofileetä (itse käytin n.800g fileetä ja silti saman määrän muita aineita, ja maku oli kohdallaan, joten noin suuresta määrästä lihaa saattaa jäädä melko mautonta jollei käytä mausteita ronskimmin)
suolaa ja mustapippuria
1rkl fenkolinsiemeniä
2-3 suurta nokaretta voita
oliiviöljyä
8 valkosipulinkynttä kuorineen
1 kourallinen tuoretta rosmariinia (riivi lehdet varsista)
4 laakerinlehteä
1 fenkoli viipaleina
½ pulloa kuivaa valkoviiniä

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista lihasta tarvittaessa enimmät rasvat ja sido muutamalla narunpätkällä kauniin pyöreäksi pötköksi. Mausta possu reilusti suolalla ja pippurilla ja kierittele vielä murskatuissa fenkolinsiemenissä.
Kuumenna padassa puolet voista ja loraus oliiviöljyä. Paista lihan pinta joka puolelta kauniin ruskeaksi. Heitä pataan valkosipulinkynnet, yrtit, fenkolinviipaleet ja viini, peitä pata kannella ja pane uuniin.
Anna hautua noin tunti (800g köntti pääsi jo hieman ylikypsäksi vajaassa tunnissa). Ota pata uunista ja mosta possu leikkuulaudalle lepäämään. Valmista sillä aikaa pannulle jääneistä herkuista kastike keittelemällä sitä kokoon, lisää loppu voi. Siivilöi ylimääräiset "roskat" pois, mutta jätä sekaan muutamia fenkolinrippeitä ja purista pari kypsää valkosipulinkynttä kastikkeeseen. Leikkaa liha sopiviksi siivuiksi ja tarjoile kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...