torstai 28. heinäkuuta 2011

SIIKARULLAT JA TOMAATTI-PECORINOVOIKASTIKE


2:lle

2 suurehkoa siikafilettä (nahkoineen, poista suurimmat ruodot)
pari kourallista basilikanlehtiä
4 pitkää ruohosipulin kortta
½ limen mehu
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä, voita
4 kypsää, mehukasta tomaattia
kourallinen pecorino -juustoa raastettuna
50g voita
1 punasipuli silputtuna
lasillinen kuivaa valkoviiniä

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Mausta siikafileet lihapuolelta suolalla ja pippurilla ja aseta molemmille fileille muutama basilikanlehti. Purista puolikkaan limen mehu fileille ja kääri rullaksi. Sulje rullat cocktailtikulla. Kuumenna paistinpannu ja kuumenna siinä nokare voita kuplivaksi. Paista nopeasti kaunis pinta filerullien nahkaan ja nosta sitten varovasti uunivuokaan, paista uunissa 15min.

Kalttaa tomaatit, puolita ne ja kaiverra sisus talteen. Leikkaa tomaatin liha 6-8 venemäiseksi lohkoksi. Kuumenna pienessä kattilassa loraus oliiviöljyä ja kuullota siinä hetki silputtua punasipulia. Lisää tomaatinsisukset ja valkoviini, kiehuttele pari minuuttia. Sekoita sillä aikaa pecorinoraaste huolellisesti voin sekaan. Kaada tomaattiseos monitoimikoneeseen ja hurauta sileäksi. Lisää pecorinovoita pieni nokare kerrallaan kastiketta koko ajan monitoimikoneella huristellen. Kuumenna pannussa tilkka oliiviöljyä ja pyöräytä siinä tomaattilohkot ja kourallinen basilikaa. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Aseta pari ruohosipulin kortta leikkuulaudalle ja nosta siikarulla niiden päälle, sido ruohosipulinkorret rullan ympärille, poista cocktailtikku ja aseta varovasti lautaselle. Lisää lautaselle puolet basilikatomaateista ja kastiketta.

Herkullista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...