sunnuntai 7. elokuuta 2011

CUMBERLANDINKASTIKE

Resepti taas kerran Joanna Farrowin kirjasta Maailman parhaat kastikkeet. Omia huomioita: kaupan piiiitkästä hillo- ja hyytelörivistä ei löytynyt lainkaan punaherukkahyytelöä tai -hilloa (Cumberlandinhyytelöä tosin olisi löytynyt!). Päädyin käyttämään karpalohyytelöä, joka toimi ihan yhtä hyvin. Cayennepippuriakaan ei maustelaatikostani löytynyt, joten käytin ripauksen chiliä. Ohjeessa käskettiin kiehuttaa kastiketta hiljalleen 10min kunnes se on siirappimaista, mutta sopivaa sain kastikkeesta vasta hieman kiehuttelemalla kokoon kovemmalla lämmöllä. Kastikkeesta tuli vahvan makuista, mutta kerrassaan oivallista lampaan kanssa - varmasti sopisi myös ankanrinnan kera! Farrowin kirjassa sanotaan kastikkeen sopivan yhtälailla rasvaisen lihan kuin pateiden ja sianlihapiiraiden kanssa ja maistuvan niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Lisäksi kastike säilyy hyvin jääkaapissa ja kestää lämmittämisen.



1 appelsiini
1 sitruuna
1 salottisipuli silputtuna
2rkl punaviinietikkaa
1½dl lihalientä
3/4dl portviiniä
5rkl punaherukkahyytelöä
runsas hyppysellinen cayennepippuria
suolaa

Irrota pienellä terävällä veitsellä puolet appelsiinin kuoresta ja leikkele se suikaleiksi. Pane suikaleet kiehuvaan veteen, kiehauta ja valuta. Purista appelsiinin ja sitruunan mehu ja kaada pieneen, paksupohjaiseen kasariin. Lisää sipuli, etikka, liemi, portviini, punaherukkahyytelö, cayennepippuri ja ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljakseen n.10 minuuttia kunnes hyytelö on liennut ja kastike alkanut muuttua siirappimaiseksi. Lisää appelsiininkuorisuikaleet ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...