keskiviikko 7. syyskuuta 2011

HELMIPUURO MAMUANG

Helmipuuroa kookosmaitoon - mitä siitäkin tulee?



Herkkua. Idea lähti siitä kun mies helmipuuroa maistettuaan sanoi sen muistuttavan kovasti erästä Thaimaassa maistamaamme jälkiruokaa, jossa oli kuumassa kookosmaidossa kelluvia riisijauhoista valmistettuja värikkäitä palloja. Päätin kokeilla keittää helmipuuron kookosmaitoon, ja maustaa sen samaan tapaan kuin toisen thaimaalaisen jälkiruokaherkun, khao niaow ma muangin - makean tahmariisin kookosmaidolla ja mangolla. Lopputulos oli onnistunut, kelpaa makeaksi aamupuuroksi tai thaihenkisen aterian jälkkäriksi.

6dl kookosmaitoa
1½dl perunasuurimoita
1rkl palmusokeria
1tl sokeria
n.1/4tl suolaa
muutama siivu säilykemangoa
mantelilastuja

Kiehauta kookosmaito ja ripottele sekaan perunasuurimot. Keittele suurimoita 8 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon sokerit, ota kattila liedeltä ja hauduta kannen alla vielä 3 minuuttia. Lisää suola, sekoita hyvin ja annostele jälkiruokakulhoihin. Siivuta päälle mangoa ja ripottele koristeeksi mantelilastuja. Tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...