maanantai 10. lokakuuta 2011

PEKONIIN KÄÄRITTYÄ RIEKON RINTAA RUISTAIKINAKUORESSA

Riekosta ei riitä lihaa kovin monelle ruokailijalle, mutta rintapaloista saa mukavan alkupalan riista-aterialle. Riekon lihan saa jättää roseeksi ja kuuleman mukaan näin onkin parempi, koska pidemmän kypsyttelyn seurauksena lihaan tulee maksamainen maku.



4 riekon rintaa
8 siivua pekonia
suolaa
valkopippuria
250g ruistaikinaa (pakaste)
1 muna
öljyä paistamiseen

Ota riekon rinnat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja paista nopeasti rintapaloihin kaunis pinta. Mausta kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Kiepauta jokaisen rintapalan ympärille 2 pekonisiivua ja paista uudelleen pannulla niin että pekonit hieman kypsyvät. Ota pois pannulta ja anna jäähtyä. Kauli sulanut taikina hyvin ohueksi ja jaa neljään osaan. Paketoi pekoniin käärityt rintapalat ruistaikinan sisälle, pistele pintaa muutaman kerran haarukalla, voitele munalla ja paista 230 asteisessa uunissa n.10-15 minuuttia eli kunnes ruistaikinan pinta on saanut kultaisen värin.

Leikkaa paketit kahteen osaan ja tarjoile vaikkapa katajanmarja-portviinikastikkeen tai mustaherukka-punavinikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...