maanantai 16. tammikuuta 2012

TONNIKALALEIPÄ

Tuli ostettua reippaanlaisesti tonnikalaa ja löytyipä yksi ylimääräinen avocadokin. Kasasin niistä brunssiksi seuraavanlaiset leivät...

3 siivua vaaleaa leipää
2 luomumunaa

n.100g tuoretta tonnikalaa kuutioituna n.1x1cm kuutioiksi
pari siivua keltaista paprikaa hienonnettuna
1-2 limen mehu
1 avocado kuorittuna, kivi poistettuna, hedelmäliha kuutioituna
1 kevätsipulin varsi hienonnettuna
1tl kuivattua kaffirlimen lehteä (Santa Maria)
1tl sitruunaruohomurskaa
1 pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
kourallinen korianteria hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
mieleistäsi salaattisekoitusta tai rapeita salaatinlehtiä

Purista hieman limemehua avocado- ja tonnikalakuutioiden päälle heti, jottei avocado tummu ja jotta tonnikala raakakypsyy/maustuu hieman pinnastaan. Sekoita kaikki ainekset paitsi salaatti keskenään. Mausta makusi mukaan suolalla, mustapippurilla ja limemehulla.

Riko munat laakeahkoon reunalliseen astiaan (esim. säilytysrasia) ja vatkaa rakenne rikki. Upota leipäpalat munaseokseen hetkeksi. Paista leipiä öljyssä paistinpannulla kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja hieman rapeita pinnalta. Kasaa leipien päälle salaattia sekä tonnikalaseosta. Herkuttele heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...