torstai 29. maaliskuuta 2012

YRTTINEN MINESTRONEKEITTO

Maukkaan arkikeiton resepti on alunperin Maku -lehdestä, tässä hippusen enemmän mieleisekseni muunneltuna.

1 rkl öljyä
2,5dl (n.3kpl) porkkanaa paloiteltuna
1dl (n.½)palsternakkaa paloiteltuna
½dl sipulia tai purjoa paloiteltuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
½dl tomaattipyreetä
2rkl kasvis/lihafondia
1/4tl mustapippuria
1tl hienonnettua timjamia
n.1l vettä
1dl rakettispaghettia tai italialaista vastaavantyyppistä kuivapastaa
½dl ketsuppia
n.100g palvikinkkua
1dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, timjamia ja kirveliä)
1dl pakasteherneitä

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää pilkotut kasvikset kattilaan. Pyöräyttele niitä muutaman minuutin ajan ja lisää joukkoon tomaattipyree, fondi ja mausteet. Kaada joukkoon vesi ja anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon pasta. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia ja lisää joukkoon vielä ketsuppi, suikaloitu kinkku, yrtit ja herneet. Anna keiton kiehahtaa uudelleen.

Erityisen hyvää keitto on vastaleivotun yrtti-juusto-täytteisen focaccian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...