sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

SWEET AND SOUR CHICKEN TACO TUBS

Pohtiessani uusia tacotäytteitä sain päähäni kokeilla jotain hieman erilaista - suolaista, hapanta ja makeaa, tuttuun thaimaalaiseen tyyliin, mutta texmex-henkeen muokattuna. Irrotin hyväksi koetusta hapanimeläkanareseptistä kanan kasviksista, annoin kanan mureutua nuggetti-reseptistä bongatulla tavalla piimässä ja maustoin kanan texmex-tyyliin. Perinteisten cheddar-, avocado- ja salsakastikkeiden en kokenut sopivan tähän yhdistelmään, joten raastoin cheddarin ja tarjosin lisäksi punaisia jalapenoja.

1pkt Santa Maria mini taco tubs

3-4kpl kanan rintafileitä
n.1-2dl piimää
n.3/4dl maissijauhoa
2tl paprikajauhetta
2tl chilijauhetta
1tl juustokuminaa (=jeeraa)
1tl rouhittua mustapippuria
1tl suolaa

1valkosipulin kynsi
2 punasipulia
½ kurkku kuorittuna
½ makea ananas kourittuna ja kova keskiosa poistettuna
1 punainen paprika siemenettömänä
3 tomaattia

kastike:
1/4 dl kanalientä
3rkl (palmu)sokeria
1rkl kalakastiketta
1rkl osterikastiketta
1rkl soijakastiketta
3rkl ketsuppia

öljyä

punaisia jalapenoja
pari kourallista cheddaria raasteena
rapeita salaatinlehtiä

lime

Kuutioi kanafileet mieleiseksisi paloiksi ja anna mureutua piimässä mielellään yön yli, vähintään muutaman tunnin ajan.

Hienonna valkosipuli, lohko sipulit, paloittele paprika ja kuutioi ananas, tomaatit sekä kurkku. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kuumenna pannulla öljy, pyörittele siinä valkosipulia kunnes se alkaa saada hieman väriä. Lisää sipulilohkot ja pyörittele taas hetki. Lisää kurkku, ananas ja paprika ja kääntele pari minuuttia. Lisää kastike ja anna porista taas pari minuuttia. Lisää lopuksi tomaatit ja kuumenna. Jätä kasvikset pureskeltaviksi, älä kypsennä pehmeiksi!

Sekoita mausteet jauhoihin ja pyyhi enimmät piimät kanapaloista. Dippaa kanapalat kevyesti jauho-mausteseoksessa. Paista reilussa, kuumassa öljyssä muutaman minuutin ajan pyöritellen, kunnes palat ovat kypsiä, mutta edelleen mehukkaita (= halkaise suurin kanapala, palan kuuluu olla pehmeä ja mehukas, muttei pinkki keskeltä!).

Kuumenna taco tubsit uunissa paketin ohjeen mukaan (125 asteessa n.10min).

Tarjoile taco tubsit salaatin, jalapenojen, cheddar-raasteen, sweet&sour-kasvisten, paistettujen kanapalojen ja ohuiden limelohkojen kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...