tiistai 10. huhtikuuta 2012

PÄÄSIÄIS-ILLALLISEN TÄYDELLINEN ALOITUS

Täydellinen pääsiäisen alkupala syntyy kädenkäänteessä!


Mädillä täytetyt kananmunat, pannulla paistettua parsaa ja hollandaise-kastike

kauhallinen kirjolohen mätiä
suolaa, mustapippuria
3-4 kananmunaa
ruohosipulia

nippu vihreää parsaa (n.12 kpl)
nokare voita
suolaa, mustapippuria
hieman sitruunan mehua puristettuna

2 kananmunan keltuaista
3rkl valkoviinietikkaa
2rkl vettä
1tl mustapippureita
2 laakerinlehteä
150g voita pehmeähkönä ja kuutioituna

Keitä kananmunat, jäähdytä ne kylmän veden alla, kuori, halkaise ja poista keltuainen. Mausta mäti ripauksella suolaa ja mustapippuria ja laita n. teelusikallinen mätiä keltuaisen paikalle. Koristele ruohosipulilla.

Huuhtele parsat ja kuori ne varovasti nupusta varteen päin. Katkaise puumainen loppuosa varresta.

Mittaa pieneen kattilaan etikka, vesi, laakerinlehdet ja (hieman rikki rouhitut) mustapippurit. Kiehuta kokoon kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Laita suurehkoon kattilaan pari senttiä vettä pohjalle. Laita kattilan päälle kuumuudenkestävä kulho. Kulhon pohja ei saa osua veteen. Laita kulhoon munankeltuaiset ja siivilöi sekaan jäähtynyt etikkaseos. Kuumenna kattilassa oleva vesi hiljaa poreilevaksi ja sekoita koko ajan keltuaisseosta, kunnes se alkaa saamaan hieman kuohkeutta - älä missään nimessä anna keltuaisen kypsyä kokkareiseksi. Lisää voita kuutio kerrallaan koko ajan sekoittaen, anna voin sulaa ennen seuraavan kuution lisäämistä.
Sekoita kunnes kastike on paksua, tasaista ja kiiltävää - täydellistä! Ota hollandaisekulho pois vesihauteesta heti kun kastike on valmis, ja varo ettei kastike pääse kypsymään enempää lämpimässä kulhossa. Maista ja mausta suolalla makusi mukaan.

Kuumenna pannulla nokare voita ja pyörittele siinä parsoja hetki. Mausta suolalla ja pippurilla ja purista päälle vielä hieman sitruunan mehua. Tarjoile mädillä täytettyjen munien lisänä hollandaise-kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...