tiistai 1. toukokuuta 2012

HAUDUTETTUA POTKAA AASIALAISITTAIN NIGELLAN TAPAAN

Naudan potka rocks! Mehukkaat lihakiekot muhivat suussasulaviksi ja saavat mahtavaa makua luuytimestä. Miten mahtava säkä kävikään, että satuin kääntämään juuri kanavaa televisiosta, kun Nigella Lawson alkoi valmistaa naudan potkaa aasialaisittain. Tätähän oli aivan pakko kokeilla! Vaikka odotukset olivat korkealla, ne ylittyivät niin että humahti. Nigella oli aivan oikeassa - hajoavan mehevän haudutetun lihan yhdistäminen rapsakan happamaan salaattiin ei kenties ole autenttisinta aasialaista kokkausta, mutta aivan mahtava keksintö. Pointsit Nigellalle!


Kääntäessäni reseptiä suomeksi tein omaan versiooni hieman muutoksia määriin - ja aineisiin.

1 iso sipuli
2 isoa valkosipulin kynttä
muutaman sentin mittainen pala inkivääriä (noin peukalon paksuinen)
1tl jauhettua korianteria

pari lorausta öljyä
1dl konjakkia
½dl soijakastiketta
½dl palmusokeria
1l lihalientä
1rkl osterikastiketta
½dl riisiviinietikkaa
2 pientä kanelitankoa
1 tähtianis

2 paksua naudanpotkapalaa

salaatti:
1 porkkana
2 salottisipulia
2 keskikokoista punaista chiliä
kourallinen tuoretta korianteria
½limen mehu
1/4dl kalakastiketta
pieni ripaus palmusokeria

Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Kuori ja lohko sipulit, kuori ja hienonna valkosipulin kynnet sekä inkivääri. Hienonna nämä kaikki monitoimikoneessa karkeahkoksi tahnaksi, lisää sekaan korianterijauhe.

Kuumenna uuninkestävässä kasarissa tai padassa pari lorausta öljyä ja sekoittele siinä sipuli-inkivääritahnaa kymmenisen minuuttia; kunnes se alkaa saada väriä ja tarttua pannuun.

Kaada sekaan konjakki ja anna kiehahtaa. Lisää soijakastike, sokeri, lihaliemi, osterikastike ja viinietikka. Kiehauta, lisää hieman rikki taitellut kanelitangot ja tähtianis. Laita lihat liemeen, anna taas kiehahtaa, laita kansi päälle ja laita uuniin 2 tunniksi.


Kun aikaa on vielä hetki jäljellä, valmista salaatti: suikaloi porkkana ja salotit tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Porkkanasta saat helpoiten sopivan ohutta tikkua, kun leikkaat siitä juustohöylällä pitkiä lastuja pituussuuntaan ja leikkaat nämä veitsellä tikuiksi. Silppua korianteri. Halkaise chilit, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi soiroiksi. Yhdistä kaikki salaatin ainekset.

Nosta sitten (reikä)kauhalla lihat sivuun liemestä esim. folion sisään odottamaan ja kiehuta lientä kunnes sitä on jäljellä enää puolet.

Laita lihat tarjoiluastian pohjalle ja kaada kastike päälle. Levitä päälle salaatti ja ripottele salaatin lientä salaatille.

Kiikuta pöytään ja nauti välittömästi esim. nuudelien kanssa.

TAIVAALLISTA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...