sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

HITAASTI PAISTETTUA LUOMUBROILERIA SALVIA-INKIVÄÄRI-RAPARPERIKASTIKKEELLA (Jamie Oliverin ohjeella)

Jamien alkuperäisessä ohjeessa tämä ruoka tehtiin (kahdesta 1,5kg) ankasta, mutta käytin broileria, koska pakastealtaaseen on ilmestynyt kotimaista luomubroileria. Pitkä kypsytysaika teki lihasta ihanan mureaa - linnun perkaaminen oli helppoa, kun liha irtosi luista melkein itsestään tipahdellen. Maukas ja mukava sunnuntairuoka!


1,5kg luomubroileri
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
2 pientä raparperinvartta
2 kourallista tuoretta salviaa suurpiirteisesti silputtuna
1 kokonainen valkosipuli (tai n.5 suurehkoa kynttä) kynnet kuorittuna ja halkaistuna
2 punasipulia ohuina viipaleina
1 iso lasillinen valkoviiniä
3dl kanalientä

Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Mausta broileri reippaasti suolalla ja pippurilla sisältä ja päältä. Raasta puolet inkivääristä hienoksi raasteeksi ja leikkaa raparperi erittäin ohuiksi viipaleiksi. Kumoa raaste ja puolet raparperisiivuista kulhoon, lisää joukkoon puolet salviasta, kaikki valkosipulit ja sipuliviipaleet.

Tunge seos broilerin sisään. Nosta lintu uunivuokaan (mielellään uuninkestävä pannu jota voit käyttää myös liedellä) ja paista tunnin verran. Tiputa sitten lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 1,5h. Ota kypsä broileri uunista, kaavi linnun sisältä täytteet uunivuokaan/pannulle ja siirrä lintu uuninkestävään astiaan ja takaisin uuniin jälkilämmölle pysymään lämpimänä siksi aikaa että valmistat kastikkeen. Kuumenna uunivuokaan jäänyt paistoneste ja täytteet, lisää valkoviini ja keittele kokoon, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Siivilöi kastike.

Leikkaa loppu inkivääri ohuenohuiksi siivuiksi. Paista niitä kuumalla pannulla öljytilkassa kunnes ne alkavat saada väriä ja rapeutta. Lisää loput raparperisiivut ja salvia, paista hetki.

Leikkaa broilerista sopivia annospaloja ja aseta lautaselle. Ripottele päälle raparperipaistosta ja tarjoa kastikkeen kanssa.

1 kommentti:

  1. Aivan mielettömän hyvää! Tehtiin ranskalaiseen luomukanaan ja voi noms!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...