perjantai 21. syyskuuta 2012

AIVAN MAHTAVA TALVIVIHANNESCOLESLAW (Jamie Oliverin ohjeella)

Suhtaudun kohtalaisella varauksella coleslawiin. Kaalia ja porkkanaa raasteena - ihan kiva lisuke jenkkiburgerille, mutta aika mielikuvitukseton eikä kummemmin makunystyröitä hivelöivä. Lisäksi olen kausiluontoisesti kovin allerginen raa'alle porkkanalle ja kaalille, joten ajatuskin coleslawista kirvoittaa kielen haavoille.

Jamien kotona -kirjaa selaillessani silmäni osuivat talvivihannescoleslawiin ja päätin kokeilla sitä pulled pork burgereiden kanssa. Jos epäilet jogurttikastiketta coleslawissa kuten minä aluksi epäilin, älä murehdi - jogurtti sopii vihannesten raikkauteen erinomaisesti, tekee salaatista mielenkiintoisen ja erittäin herkullisen. Salaattia syntyi suuri kulhollinen, mutta se hupeni uhkaavasti nälkäisten maistelijoiden suihin pulled porkin muhiessa uunissa. Voit kokeilla yhdistellä salaattiisi mieleisiäsi vihanneksia, Jamiekin ehdottaa reseptissään useita eri vaihtoehtoja. Listaan tähän reseptiin nyt ne, joita itse käytin.


Suuri osa salaatin jujusta on hienossa raasteessa. Itse siivutin vihannekset ensin leikkele-leikkurilla paperinohuiksi siivuiksi ja leikkasin sitten veitsellä erittäin ohueksi raasteeksi. Mahtavaa. Lainaisinpa jopa Jamien lempparilausahdusta, "BEAUTIFUL"!

2 porkkanaa
1 fenkoli
4 retiisiä
1 nauris
200g punakaalia
200g valkokaalia
½ punasipulia
1 salottisipuli
1 sitruuna
neitsytoliiviöljyä
kourallinen tuoreita pehmeävartisia yrttejä (kirveli, lehtipersilja)
2½dl (turkkilaista) jogurttia
2rkl sinappia (dijon)
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Suikaloi porkkanat, fenkoli, retiisit ja nauris monitoimikoneella, mandoliinilla tai parhaaksi näkemälläsi tavalla, esim. minun tapaani leikkeleleikkurilla + veitsellä. Pane kasvissuikaleet kulhoon. Suikaloi kaali ja sipulit mahdollisimman hienoksi ja pane nekin kulhoon.


Sekoita pienemmässä kulhossa puolet sitruunamehusta, tilkka neitsytoliiviöljyä, silputut yrtit, jogurtti ja sinappi. Sekoita kastike huolellisesti kasvisraasteen sekaan. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla ja halutessasi lisää myös sitruunamehua (omasta mielestäni sitruunaa ei tarvinnut laittaa yhtään enempää).

Toimii taatusti upeasti grillatun lihan kanssa, tai vaikkapa pulled pork burgereissa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...