tiistai 18. syyskuuta 2012

PIZZA CON CARCIOFI, PORCINI, PROSCIUTTO E PARMIGIANO

... eli pizzaa artisokan sydämillä, herkkutateilla, prosciutolla ja parmesaanilla.

Vietimme taas pizzaperjantaita ja yritimme tuhota italiantuliaisiamme, parmankinkkua ja parmesaania. Kasvihuoneessa kasvaa edelleen salviaviidakko, ja metsästä löytyi ihania herkkutatteja. Pizzapohjataikina on sopivan kokoinen neljälle pizzalle. Jos haluat vain kaksi pizzaa, tee silti koko taikina. Voit säilyttää lopun taikinan jääkaapissa ja tehdä siitä myöhemmin vaikkapa focacciaa, tai kaulia pizzapohjiksi, esipaistaa muutaman minuutin ajan ja pakastaa pizzapohjat valmiiksi seuraavaa pizzaperjantaita varten.


4 pizzaa

puoli pakettia hiivaa
1tl hunajaa
1tl suolaa
2dl kädenlämpöistä vettä
n.5dl jauhoja (pari desiä durum vehnäjauhoja ja loput erikoisvehnäjauhoja)

n.2dl ketsuppia ja maun mukaan (n.½dl) tomaattipyrettä
4dl juustoraastetta (esim. mozzarella- ja kermajuustoraastetta)
4 pientä herkkutattia
voita
1tlk säilöttyjä artisokan sydämiä
1pkt ilmakuivattua kinkkua (prosciutto di Parma)
n.1dl parmesaania ohuina lastuina
n.16kpl salvian lehtiä


Laita pizzakivi uuniin ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon hunaja ja suola ja pikkuhiljaa jauhoja kunnes saat erittäin pehmeän, mutta käsissä pyöriteltävän ja tasaisen taikinan. Jauhota kätesi, pöytä sekä taikinamöykyn pinta. Alusta taikina pyörittelemällä, painelemalla ja veivaamalla taikinaa jauhotetulla alustalla muutaman minuutin ajan, jotta saat siihen sopivan sitkon ja rakenteen.

Pyöräytä taikinasta pallo, laita se kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota vedottomassa lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Jaa taikina neljään osaan ja kauli taikina pizzakiven kokoisille leivinpaperipaloille ja kohota vielä hetki.

Valmistele täytteet: siisti ja leikkaa kauniiksi siivuiksi herkkutatit. Sulata voi pannulla ja paista sienisiivuja molemmin puolin muutaman sekunnin ajan. Nosta sivuun odottelemaan. Vuole parmesaanista ohuita lastuja ja raasta haluamasi kermaisemmat juustot pohjaa varten. Sekoita tomaattipyre ketsupin sekaan. Puolita artisokan sydämet ja leikkaa prosciuttosiivut kahtia.

Levitä tomaattikastike pizzapohjille, ripottele päälle juustoraasteet. Asettele prosciuttosiivut, artisokan sydämet ja herkkutatit pizzalle ja paista pizzakiven päällä uunissa muutaman minuutin ajan, kunnes juusto on sulanut ja pizzapohja on paistunut hieman rapeaksi ja kullankeltaiseksi. Ota pizza uunista, ripottele päälle vielä salvian lehdet ja parmesaanilastut, rouhi hieman mustapippuria myllystä ja lirauta vielä ekstraneitsytoliiviöljyä päälle. Nauti heti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...