torstai 13. syyskuuta 2012

TONNIKALAPASTAVUOKA

Kun jääkaapista ei löydy enää "mitään"... löytyy silti munia, jogurttia, juustojen jämiä, tonnikalaa ja purkillinen Dolmio-pastakastiketta! Tuloksena helppoa ja hyvää arkiruokaa. En yleensä välitä purkkitonnikalasta lämpimissä ruuissa, mutta tämä kokeilu onnistui. Upposi myös tonnikalaa karttavalle lapselle ja liharuokia suosivalle miehelle.


½pss (200-250g)pastaa

2 sipulia
2 valkosipulin kynttä kynttä
1prk (500g)Dolmio Bolognese classico kastiketta (tai muuta vastaavaa)
1prk tonnikalaa öljyssä
suolaa, valkopippuria
(soijakastiketta maun mukaan)
2tl fenkolinsiemeniä
1/4tl jauhettua korianteria

2dl Lindahlsin turkkilaista jogurttia
suolaa, mustapippuria
2 munaa
1½-2dl maitoa
kourallinen parmesaania ja saman verran cheddaria raasteena


Keitä pasta lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy ja kuullota sipuleita, kunnes ne alkavat pehmentyä. Lisää Dolmio-kastike. Keittele hetki, lisää tonnikala ja mausteet (itse lisäsin soijakastiketta mauksi, koska yritän tuhota vanhaa soijakastikkeen jämää pullon pohjalta...). Sekoita jogurtin joukkoon pari rouhausta suolaa ja mustapippuria myllystä, lisää munat ja juustoraasteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää maitoa niin paljon, että saat tahnasta sopivan kastikemaista valutettavaksi vuokaan, mutta sopivan jämäkkää niin että seos pysyy kerroksena tonnikalakastikkeen päällä vuoassa.

Kaada pasta uunivuokaan ja lusikoi puolet jogurttikastikkeesta sen päälle. Kaada päälle tonnikalakastike tasaiseksi kerrokseksi ja levitä päällimmäiseksi loput jogurttikastikkeesta. Paista uunissa 180 asteessa n.30-45 min, kunnes jogurttikastike on hyytynyt ja paistos näyttää herkulliselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...