keskiviikko 9. tammikuuta 2013

BOMBAY-CURRY

Olen pari kertaa tehnyt lammascurrya Jamie Oliverin ohjeella ja pettynyt pahasti. Vaikka Jamie suuri idolini onkin, tämä resepti päihitti Alastoman Kokin version mennen tullen. Lampaanlihaa oli harvinaisen vaikea löytää joulun alla ja päädyin ostamaan karitsan paahtopaistia. Pelkäsin lihan sitkistyvän haudutellessa, mutta siitä tulikin aivan älyttömän mureaa ja hyvää.


1rkl öljyä
2 sipulia pilkottuna
2 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 vihreää chiliä pilkottuna
1rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1½tl kurkumaa
1tl juustokuminaa
1rkl jauhettua korianteria
1tl chilijauhetta
n.700g lampaanlihaa suupalan kokoiseksi paloiteltuna
1tl suolaa
1tlk (400g) tomaattimurskaa
2½dl kookosmaitoa
tuoreita korianterinlehtiä koristeeksi

Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää sipuli ja paista keskilämmöllä pehmeäksi. Lisää chili, valkosipuli, inkivääri, kurkuma, juustokumina, korianteri ja chilijauhe. Kuumenna seos.

Lisää liha ja ruskista sekoitellen kovalla lämmöllä. Lisää suola ja tomaattimurska. Keitä kannen alla 1-1½ tuntia, kunnes liha on kypsää ja mureaa.

Sekoita joukkoon kookosmaito ja keitä ilman kantta viitisen minuuttia tai kunnes kastike hieman sakenee. Koristele halutessasi korianterinlehtillä.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...