perjantai 5. heinäkuuta 2013

ROCKY ROAD

Tämä herkku taisi kuulua niihin jokaisen ruokablogin "pakollisiin" hitteihin jo ennen avokadopastaa ja pulled porkia, mutta onpa jäänyt minulta kokeilematta. Ideana on sekoittaa suklaan joukkoon ainakin vaahtokarkkeja, sekä lisäksi esim. pähkinöitä, keksinpalasia, kuivattuja hedelmiä tai karkkeja, niin että lopputuloksena on makean ja suolaisen, pehmeän ja hampaissa rouskuvan vekkuli liitto. En ole makean ystävä eikä rocky road päässyt suosikkilistalleni. Tulipahan kokeiltua.



n. 20 hlö:lle

600g maitosuklaata
400g tummaa suklaata
75g voita
n.3dl vaahtokarkkeja
muutama kourallinen (alle ½pss) popcornia
1pss ranskanpastilleja

Sulata maitosuklaa, tumma suklaa ja voi erillisissä astioissa ja sekoita ne vasta sitten keskenään.


Pilko vaahtokarkit pienemmiksi paloiksi ja rouhi ranskanpastillit hieman pienemmiksi palasiksi.


Vuoraa neliskanttinen vuoka (n.22x30cm) leivinpaperilla ja levitä pohjalle ohut kerros suklaaseosta. Ripottele suklaan päälle sinne tänne popcornia, ranskanpastilli- ja vaahtokarkkipalasia.


Valuta päälle suklaasulaa niin että namit juuri ja juuri peittyvät. Ripottele päälle taas popcornia ja nameja ja toista tämä pari kertaa, niin että päällimmäiseksen poppari-namikerroksen päälle jää vielä vähän suklaata valuteltavaksi.

 
Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa palasiksi. Säilytä rocky road jääkaapissa, mutta tarjoa hetken huoneenlämmössä seisseenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...