perjantai 2. elokuuta 2013

SALAATTI VADELMAVINAIGRETELLA (Jamie Oliverin ohjeella)

Jamie's Great Britain -kirjassa Jamie Oliver antaa vinkkejä perussalaatin virkistämiseksi - salaattiin kun voi viskata melkeinpä mitä tahansa. Erilaisten salaattien ja yrttien lisäksi salaattipohjaan voi lisätä vaikkapa herneenpalkoja, vesikrassia tai fenkolin tupsuja. Syötävät kukat antavat salaatille pirtsakkaa ilmettä ja lopuksi päälle voi vielä viskoa pähkinöitä tai hyvää juustoa. Itse tykkään, että salaatissa on seassa myös jotain rapsakkaa, kuten retiisiä tai fenkolia ja jotain kirpeää, kuten rucolaa tai viinisuolaheinää. Tässä nyt ei sinänsä ole mitään uutta tai ihmeellistä. Sen sijaan katseeni kiinnittyi Jamien väsäämän salaatin päälle loroteltuun vadelmavinaigretteen, sillä villit vadelmapuskamme notkuvat satoa, ja otan enemmän kuin mielelläni vastaan uusia ideoita vademien käytöstä ruuanlaitossa.


salaatinlehtiä
rucolaa
viinisuolaheinää
herneenversoja
silälehtistä persiljaa
fenkoli ohuen ohuina siivuina
fenkolin tupsut
(tai mitä tahansa mieleisiäsi salaatinlehtiä ja yrttejä)

sinihomejuustoa
pekaanipähkinöitä

kourallinen vadelmia
loraus valkoviinietikkaa
kolme lorausta ekstraneitsytoliiviöljyä
timjamin oksan lehdet
suolaa
mustapippuria
n. 1tl juoksevaa hunajaa

Muussaa vadelmat pienessä kulhossa, lorauta sekaan valkoviinietikkaa ja kolminkertainen määrä oliiviöljyä. Riivi joukkoon timjamin lehdet, mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla ja lisää hieman makeutta juoksevalla hunajalla. Maistele ja maustele kunnes kastike on täydellistä.


Sekoita salaattipohjan ainekset suuressa kulhossa ja levittele ne tarjoiluastiaan tai annostele lautasille - miten nyt salaattisi ajattelitkaan tarjota. Nakkaa päälle pekaanipähkinöitä ja murusteltua sinihomejuustoa.

Salaatin voit tarjota vaikkapa alkupalana, tai lisukkeena.

2 kommenttia:

  1. http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2013/08/nektariini-vadelmaviinietikka.html

    Tällä ohjeella teet ihan ikiomaa vadelmaviinietikkaa itsellesi ja kaikille kavereillesikin :)

    VastaaPoista
  2. Salaatti oli mielenkiintoinen, mutta hyvä. Suolan kanssa saa olla varovainen, etenkin kun yhdistin ruoan risottoon parmankinkun kera (jota muokkasin hieman lisäten kanttarelleja joukkoon). Salaatista jätin fenkolin pois, koska eilen oli fenkoli-retiisisalaattia tarjolla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...