perjantai 16. elokuuta 2013

THAIMAALAISET POSSUHAMPURILAISET


4 hampurilaissämpylää

800g porsaan jauhelihaa
7 kaffirlimen lehteä hienonnettuna
3rkl punaista currytahnaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
30g inkivääriä raastettuna
2 sitruunaruohon valkoinen osa hienonnettuna
4tl kalakastiketta
3tl palmusokeria
2tl valkopippuria
2tl korianterijauhetta
pari ruokalusikallista korppujauhoja
nippu tuoretta korianteria

som tam -salaatti:
1 porkkana pilkottuna tulitikkumaisiksi suikaleiksi
1 hapokas omena pilkottuna tulitikkumaisiksi suikaleiksi
(kaupan raaimman papaijan raaimmat osat pilkottuna tulitikkumaisiksi suikaleiksi, n.100g)
kourallinen vihreitä pakastepapuja suikaloituna

1tl öljyistä chilitahnaa
1rkl palmusokeria (tai fariinisokeria)
2rkl kalakastiketta
1tl tamarinditahnaa
1 erittäin mehukkaan limen mehu
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
maun mukaan thaichilejä (3-10kpl) hienonnettuna

Sekoita jauhelihan sekaan kaikki muut pihvien ainekset, mutta vain puolet tuoreesta korianterista hienonnettuna. Paista koepala ja mausta makusi mukaan lisää. Anna makujen tasaantua jääkaapissa. Muotoile neljäksi paksuksi pihviksi.


Sekoita salaatin kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita se suikaloitujen porkkanoiden, omenan, (papaijan) ja papujen sekaan. Grillaa possupihvit läpikypsiksi ja paahda viimetingassa grillissä myös puolitetut sämpylät. Heitä kuumien sämpylöiden väliin som tam -salaattia, pihvi ja loput korianterin lehdet. Nauti kylmän oluen kanssa.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...