perjantai 3. tammikuuta 2014

MANSIKKA-MINTTUJÄÄTELÖ

Hyvästi laihdutusyritykset! Hyvästi vyötärö! Hyvästi kaupan valmisjäätelöt! Joulupukki toi jäätelökoneen!

Ihan ensimmäisenä testasimme mansikka-minttujäätelöä. Kokeilimme varovasti valmistaa puolikkaan erän, mutta jäätelömassaa oli niin vähän, että se jämähti jäätelökoneen kulhon reunoihin ennen kuin osasimme odottaakaan. Jäätelöä puolikkaasta määrästä tuli puoli litraa. Tämä ei toki riittänyt alkuunkaan, kun tarkoituksena oli tarjota jäätelöä yli kymmenelle hengelle, joten pyöräytimme vielä KOKONAISEN satsin samaa jäätelöä. Hups hei, jäätelöä riitti nyt yllin kyllin...



1 satsi perusjäätelömassaa:
4 kananmunan keltuaista
1½dl sokeria
3dl kuohukermaa
2dl maitoa

16 kpl isoja pakastemansikoita
2 kourallista tuoretta minttua

Vaahdota keltuaiset ja sokeri tasaiseksi, paksuksi massaksi. Vaahdota kuohukerma. Sekoita maito muna-sokerimassaan. Sulata mansikoita sen verran, että saat ne muussattua haarukalla. Hienonna minttu. Sekoita mansikat mehuineen sekä minttusilppu keltuaisseokseen ja nostele varovasti sekaan kermavaahto.


Kaada seos jäätelökoneen kulhoon. Käynnistä kone ja valmista vaadittu aika (30-60 min).


Kaavi valmis jäätelö pakastamisen kestävään rasiaan ja säilytä pakkasessa.

HUOM! Tämä jäätelöresepti on tehty Wilfa ICM-C15 -jäätelökoneelle sopien. Lue perusjäätelöohjeen vinkit ja noudata oman koneesi ohjeistusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...