torstai 17. huhtikuuta 2014

AASIALAISTYYLISTÄ RAPEAA KYYHKYÄ JA DIPPIKASTIKETTA (Jamie Oliverin ohjeella)

Voi Jamie, Jamie. Niin paljon kuin sinua rakastankin, en ole hulluna aasialaisresepteihisi.

Kinkkinen juttu - rakastan Jamien reseptejä ja rakastan aasialaista ruokaa, mutta nämä intohimon kohteet eivät valitettavasti kohtaa. Jamien aasialaisreseptit eivät maistu suussani autenttisilta, vaan ovat enemmänkin "aasialaistyylistä" ruokaa ja sitä voisi markkinoida vaikka sanoilla "suomalaiseen makuun" - tai ehkä brittiläiseen makuun? Toisaalta tässä reseptissä asia tulee rehdisti ilmi jo nimestä, joten en motkota enempää makujen balanssista!

Löysin kaupan pakastealtaasta metsäkyyhkyjä ja päätin kokeilla niiden valmistamista. Etsin pitkään länsimaalaisia kyyhkyreseptejä, mutta mieleistä ei löytynyt. Kun viikonlopun menusta alkoi muodostua muutenkin aasialainen, valitsin Jamien aasialaistyylisen kyyhkyreseptin kokeiluun.



merisuolaa ja vastajauhettua sichuanin- eli anispippuria (ei löytynyt, joten käytin mustapippuria ja hyppysellisen anista)
kukkurallinen teelusikallinen kiinalaista viismaustetta
2 metsäkyyhkyä (mikäli pakasteesta, sulatettuna)
kasviöljyä
2 chiliä (mielellään erivärisiä)
2 kevätsipulia siivuiksi leikattuna
pienen korianterinipun lehdet

dippikastike
2 appelsiinia, joista molempien mehu, ja toisen kuori raastettuna
8rkl osterikastiketta
2tl seesamiöljyä
1tl juoksevaa hunajaa
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
1 limen mehu

Valmista ensin lintuihin hierottava mausteseos. Murskaa morttelissa hyppysellinen suolaa, sichuaninpippuri ja viismauste. Pese linnut sekä sisä- että ulkopuolelta ja huolehdi ettei linnun sisään jää ylimääräisiä "rämmäleitä". Taputtele ne talouspaperilla lähes kuivaksi. Pane kyyhkyt leikkuulaudalle ja ripottele niiden päälle ja sisälle mausteseosta. Yritä saada mahdollisimman paljon mausteseosta tarttumaan lintuun hieromalla seosta linnun pintaan.

Kaada öljy isoon kattilaan ja kuumenna 180-asteiseksi. Valmista dippikastike öljyn kuumentuessa. Pane pienehköön kattilaan kaikki dippikastikkeen ainekset ja keittele muutaman minuutin ajan. Maista kastiketta ja mausta lisää, mikäli makean, suolaisen ja happaman tasapaino on pielessä.

Kun öljy on sopivan kuumaa, pane kyyhkyt varovasti kattilaan ja kypsennä 4-5minuuttia, eli kullanruskeiksi. Nosta kattilasta varovasti, valuta ylimääräinen öljy kattilaan ja aseta talouspaperin päälle hetkeksi. Paloittele tai tarjoa kokonaisina, kuten me teimme. Asettele tarjoiluastialle, ripottele päälle kevätsipulisiivuja, korianterin lehtiä ja siivutettua chiliä.

Nautitaan sormin dippikastikkeen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...