perjantai 4. huhtikuuta 2014

KAALIKEITTO AASIALAISILLA MAUSTEILLA

No siis joo-o! Kuulostaa oudolta, mutta maistui hyvältä.

Kivasti laitoin reseptin sekä makkara- että vegeruokiin, kaalikeitto toimii siis takuuvarmasti ilman makkaraakin, mutta tällä kertaa sattui jääkaapista tuhottavaksi nimenomaan viikonlopulta jääneet makkarat.


2 valkosipulin kynttä
2 makeaa sipulia
1 keltasipuli
1/4 valkokaali
oliiviöljyä
suolaa

peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
1 kuivattu punainen chili
1tl kirveliä
1tl meiramia
1tl korianterin siemeniä
2rkl kanafondia
2rkl kasvisfondia
1,5l vettä
mustapippuria
valkopippuria
1 kaffirlimen lehti
viitisen ruusukaalia

(2 makkaraa sopivina suupaloina)
(pari pientä tuoretta chiliä silputtuna)

limen lohko
pari korianterin oksaa
1 kevätsipuli ohuina siivuina
1 vihreä chili ohuina siivuina

Hienonna valkosipulin kynnet ja kuutioi makeat sipulit ja keltasipuli. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kuoritusta inkivääristä ohuita viipaleita. Kaada kattilaan kunnon loraus öljyä, kuumenna ja lisää valkosipuli ja sipulikuutiot sekä hyppysellinen suolaa ja kuullota kunnes sipuli on kiiltävää ja pehmeää. Lisää kaalisuikaleet ja jatka kuullottamista hetki.

Mausta musta- ja valkopippurilla (ensin pari hyppysellistä ja myöhemmin lisää makusi mukaan), lisää yrtit, korianterin siemenet, chili, inkiväärisiivut, fondit ja kaffirlimen lehti. Lisää hieman lämpöä ja pyörittele maut sekaisin. Lisää vesi, kiehauta ja anna hautua niin kauan, että kaali on makeaa ja pehmeää. Poista sillä välin ruusukaaleista uloimmat lehdet sekä kannat ja puolita ruusukaalit. Lisää puolikkaat keittoon ja keittele vielä kymmenisen minuuttia.


Jos olet makkaratuulella, lisää makkarat joukkoon. Jos pidät tulisesta, lisää makusi mukaan chilisilppua. Kiehauta niin, että makkarat kuumenevat, purista joukkoon limelohkon mehu ja annostele lautasille. Lisää päälle korianterin lehtiä, kevätsipulia ja vihreää chiliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...