maanantai 21. huhtikuuta 2014

KOOKOSJÄÄTELÖ

Tähän asti olen tehnyt jäätelön kuumentamatta muna-kermaseosta. Tässä, Löytöretki Thaimaan keittiöihin -kirjasta bongatussa reseptissä (kookosjäätelö = kra tri) seos kuitenkin kuumennettiin. En tiedä vaikuttiko tämä jäätelön koostumukseen vai johtuiko aineksista, mutta lopputulos oli pehmeämpi kuin aiemmin valmistamissani jäätelöissä. Entä maku? Vinkeä. Ensin ajattelin, että outo, mutta enemmän maisteltuna maku olikin aika hauska. Ei makea, eikä suolainenkaan, vaan jotain siltä väliltä. Erilaisuudessaan ehkä yksi lemppareistani tähän asti.



4dl kookosmaitoa
2½ dl kuohukermaa
2 munaa
4 keltuaista
160g ruokokidesokeria
1/4tl suolaa

Kaada kookosmaito ja kerma kasariin. Hämmennä miedolla lämmöllä 2-3minuuttia, älä kiehauta. Pidä lämpimänä. Laita munat, munankeltuaiset, sokeri ja suola isoon lämmönkestävään kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on kuohkeaa ja paksua.

Kaada kattilan pohjalle hieman vettä ja aseta se levylle, kuumenna vesi poreilevaksi. Aseta munavaahtokulho kattilan päälle ja vatkaa sähkövatkaimella lisäten kookosmaitoseosta pikkuhiljaa, kunnes "kiisseli" paksuuntuu hieman (kymmenisen minuuttia). Älä kiehauta seosta, ettei se saostu. Aseta syrjään, kunnes seos on jäähtynyt. Kaada seos jäätelökoneen astiaan ja käynnistä jäätelökone. Pakasta valmis jäätelö tai maistele heti tuoreeltaan.


3 kommenttia:

  1. Nami. :) Itse kokeilin valmistaa kans kookosjäätelöä eka kertaa tässä jokin aika sitten ja oli kyllä mukavan makuista. Herkullisen näköinen tuo sinun jätskiboksi, tekisi mieli kaapaista siitä pallo tai pari.

    VastaaPoista
  2. Ihanan simppeli resepti! :) Minkäköhänlainen koostumuksesta tulisi ilman jäätelökonetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuperäisessä ohjeessa lukee:
      "Jos käytät (valmistamiseen) pakastinta, ota sekoitus pois ainakin kahdesti jäähdytyksen aikana ja vatkaa sitä sähkövatkaimella, mikäli haluat siitä ilmavaa."
      Eli onnistunee vallan mainiosti.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...