lauantai 19. huhtikuuta 2014

PAW PIA THAWT eli KEVÄTRULLAT

Kevätrullat lienevät kaikille tuttu aasialaisherkku. No, enpä ole näitäkään aiemmin valmistanut, mutta nyt kun joulupukki toi mittarin, jolla pystyy kontrolloimaan öljyn lämpötilaa, uskaltauduimme kokeilemaan rullien uppopaistamista. Valmistimme vain puolet alkuperäisen reseptin rullamäärästä, koska kevätrullalevyjä riitti yhdestä paketista sopivasti tähän määrään. Kuivattua mustasientä ei marketista löytynyt, joten sen virkaa reseptissä ajaa tuore siitakesieni.

Ei mikään estetiikan taidonnäyte, mutta ensimmäisiksi kevätkääryleiksi varsin onnistuneita ja maukkaita.


25g vermisellinuudeleita
1-2 tuoretta siitakesientä ohuiksi, kapeiksi siivuiksi leikattuna
1rkl vehnäjauhoja
1rkl kasviöljyä
1rkl vettä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
50g possun/kanan jauhelihaa
½ porkkana ohuiksi tikuiksi leikattuna
50g pavunituja
pikkurillin pään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
1rkl kalakastiketta
vajaa 1rkl osterikastiketta
hyppysellinen valkopippuria
12kpl kevätrullalevyjä
rypsiöljyä uppopaistamiseen

chilikastiketta tarjoiluun


Upota vermisellinuudelit kuumaan veteen 12 minuutiksi, tai kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta ja leikkaa muutaman sentin mittaisiksi pätkiksi. Sekoita jauhot ruokalusikalliseen vettä.

Kuumenna öljytilkka wokki- tai paistinpannussa, pikapaista valkosipuli kullanruskeaksi. Lisää jauheliha ja painele tai hakkaa se pannulla hyvin hienoksi muruksi ja paista kypsäksi. Lisää nuudelit, sienet, porkkanat, pavunidut, inkivääri, kalakastike, osterikastike sekä valkopippuri. Kypsennä vielä muutama minuutti. Maista ja lisää tarvittaessa makua - itse lisäsin kalakastiketta. Anna seoksen jäähtyä.


Kostuta kevätrullalevyt pehmeiksi vedellä ja täytä ne seoksella yksi kerrallaan. Aseta täyte levyn laidalle, käännä levyn lyhyt reuna täytteen yli, sitten levyn reunat sivuilta keskelle ja pyöritä rullaksi. Levitä hieman jauhotahnaa levyn kiinnityskohtaan, jotta rulla pysyy kiinni. Täytä kaikki rullat samaan tapaan.

Kuumenna uppopaistoöljy kattilassa tai wokkipannussa. Pudota varovasti kevätkääryle öljyyn. Jos se alkaa pihistä, öljy on valmista. Paista noin viisi rullaa kerrallaan muutaman minuutin ajan, tai kunnes ne ovat rapeapintaisia ja kullankeltaisia. Nostele reikäkauhalla kuivahtamaan talouspaperin päälle.

Tarjoile kevätrullat kuumina chilikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...