maanantai 1. joulukuuta 2014

LINDSTRÖMIN PIHVIT

Käsi pystyyn, kenelle on jäänyt traumoja koulun Lindströmin pihveistä? Hep, hep, hep!

Mutta tiesittekö - ne koulun vaaleanpunertavat kummajaiset eivät ole Lindströmin pihviä nähneetkään. Suuressa viisaudessani pähkäilin, että punajuuri ja jauheliha eivät ole niin outo yhdistelmä, että niiden yhdistelmä olisi väistämättä kammottava. Rohkaistuin kokeilemaan, ja lopputulos oli (kuten itse tehdyltä olettaa saattaa) HERKULLINEN!



800g naudan jauhelihaa
reilu 1dl pieneksi kuutioitua keltasipulia (= suurin piirtein yksi pieni keltasipuli)
2dl hyvin pieneksi kuutioituja säilykepunajuuria (= muutama keskikokoinen punajuuri)
½dl kapriksia hienonnettuna
2 kananmunan keltuaista
vajaa ½dl punajuurien lientä
2tl suolaa
1tl valkopippuria
voita paistamiseen

Sekoita jauheliha, sipuli- ja punajuurikuutiot, hienonnetut kaprikset, keltuaiset ja mausteet keskenään, mutta älä vaivaa taikinaa liikaa. Lisää sen verran punajuurilientä, että taikina on notkeaa ja pehmeää.


Maista ja mausta lisää mikäli tarpeen. Jos et uskalla syödä raakaa jauhelihaa, paista pieni koepalapalleroinen taikinasta. Muotoile massasta paksuja, pulleroisia pihvejä.


Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä voi. Paista pihvit molemmin puolin hyvin kuumalla pannulla niin, että ne saavat väriä pintaan, mutta eivät kuivu vaan jäävät meheviksi.

Tarjoile keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...